Frissen Fejérből

2021.05.15. 13:00

Immár teljes hosszában járható lett Vértesacsa

Újabb járdaszakaszt adtak át a forgalomnak a településen.

Tihanyi Tamás

Elkészült a járda, akár szalagot is lehet vágni felette

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Önkormányzatunk néhány évvel ezelőtt elhatározta, hogy a település Fő utcájában található járdák közül a legrosszabb állapotban lévőket felújítja. Évről évre hol kisebb, hol nagyobb szakaszokat építtettünk újjá többnyire saját forrásból, de volt olyan szakasz is, amelynek helyreállításához pályázati pénzt vettünk igénybe ­– mondta Kovács Zoltán polgármester.

A sérült és helyenként balesetveszélyes, aszfalt vagy beton burkolatú járdákat elbontották, helyükre új alapokra korszerű, térköves járdát építettek, amelyen akár babakocsit is akadálymentesen végig lehet tolni. Idén az önkormányzat két járdaszakasz felújítását tervezte be a költségvetés elfogadása során, a munkák március utolsó napjaiban megkezdődtek, és mára rendben be is fejeződtek. A helybéliek már nagy örömmel használják a felújított járdát a Dózsa György utca és a Lovasberény felé eső településhatár végéig terjedő 311 folyóméteres szakaszon, valamint a Kossuth utca és a közúti híd közötti 47 folyóméteres szakaszon. A beruházás összköltsége közel 13,7 millió forint volt, a megvalósításhoz az önkormányzat a Magyar falu programban benyújtott pályázat segítségével a felújításhoz szükséges anyagköltségekhez 4,7 millió forint támogatásban részesült.

Elkészült a járda, akár szalagot is lehet vágni felette
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Ugyancsak a Magyar falu pályázati program kapcsán várunk kedvező elbírálást, korábban két belterületi útszakasz újraaszfaltozását és a közösségi ház energetikai korszerűsítését céloztuk meg. Jelenleg dolgozunk azon a pályázati anyagon, amelynek során az orvosi és a védőnői rendelő, valamint az orvos szolgálati lakásának energetikai korszerűsítését szeretnénk belátható időn belül megoldani – nyilatkozta a településvezető.

Kovács Zoltán hozzátette: bár kedvezően alakulnak a járványügyi adatok, óvatosságból egyelőre az augusztusi falunapon kívül más közösségi esemény megrendezésén nem gondolkodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában