Frissen Fejérből

2021.05.12. 07:20

Hetedszer adták át a Fogyasztókért díjat Fehérváron

Idén hetedik alkalommal adták át az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért, valamint Székesfehérvár önkormányzatának közös elismerését, a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat.

Borsányi Bea

Pinke László, Szabari Éva és Magyar Tamás a díjakkal

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A díjat, amelyre Székesfehérváron tevékenységet végző egyéni és társas vállalkozások, illetve nonprofit szervezetek jelölhetők, azok nyerhetik el, amelyek tevékenységük során cégük érdekei mellett szem előtt tartják a felelősségteljes etikus piaci magatartást is. A Hiemer-házban tartott díjátadón Róth Péter alpolgármester mellett részt vett Németh László, az alapítvány kurátora is, aki elmondta, számára örömteli, hogy a mai világban, ahol jócskán akadnak a „zavarosban halászó”, a különböző helyzeteket kihasználó vállalkozók és vállalkozások – akiknek a tevékenysége miatt aztán számos panasz is érkezik a fogyasztóvédőkhöz –, vannak olyanok, akik tisztességgel és becsülettel végzik a munkájukat. Nekik szól ez a díj.

Pinke László, Szabari Éva és Magyar Tamás a díjakkal
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Domonkos Tamás, a Kodolányi János Egyetem Fejlesztő Szociológia Kutatótanszékének tanszékvezetője arra mutatott rá, hogy van jelentősége a fogyasztók és a szolgáltatást kínálók között fennálló partnerségi viszony minőségének. Ebben pedig fontos tényező, hogy a szolgáltatók, nyilvánvalóan a saját üzleti érdekeiket szem előtt tartva, de ugyanakkor etikus szolgáltatást nyújtva a közösség egészének javára dolgoznak.

A díjat három kategóriában adták át. A Kereskedelem kategóriában a Pinke Szivárvány Bt. vehette át az elismerést. A cég 1994 óta áll az autófényezők, az ipari megrendelők, a festőmesterek és a lakossági felhasználók rendelkezésére. A 2006-ban családi vállalkozásént megnyílt Öreghegyi Patikát a Szolgáltatás kategóriában díjazták, míg a Gyártás kategóriában a 2015-ben megnyitott Torta Palota tevékenységét ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában