Frissen Fejérből

2021.05.20. 07:05

Az általános iskolások is segítették a Szent György Kórházat

A karitatív szellem régóta jelen van a Tóvárosi Általános Iskolában.

Szanyi-Nagy Judit

Van mihez nyúlni: könnyen fogyasztható élelmiszereket adtak a kórháznak

Fotó: közösségi oldal

Gyorsan alá is támasztjuk ezt az állítást: a szülői munkaközösség az iskolán belül rendszeresen segíti a szociálisan rászorulókat, de az sem ritka, hogy az iskolához kötődők az intézményen kívülre is kacsingatnak. Mondjuk karácsonykor, amikor a krízisközpontban élőket segítik.

– Most úgy láttuk, ez az a szegmens, ahol elkél a támogatás – utalt a kórházi közegre Schnee Zoltánné igazgató. Diákjaik ugyanis a papírgyűjtésből származó bevétel egy részét a Fejér megyei kórháznak adományozták tárgyak formájában. Ezek között könnyen elfogyasztható élelmiszerek szerepeltek: üdítő, müzliszelet és kávé. Az intézményvezető hozzátette:

– A mostani helyzetet mindannyian megérezzük. Az online oktatás, a gyerekek távolléte egymástól és az iskolától ilyen hosszú távon lehangoló volt, és sajnos jó néhány tanítványunk családjában történtek szomorú események, valamint kollégáink is megbetegedtek, őket is nélkülözni kellett. Egyértelmű volt tehát, hová érkezzen a segítség.

Van mihez nyúlni: könnyen fogyasztható élelmiszereket adtak a kórháznak
Fotó: közösségi oldal

A csomagokat a teljes diákságot képviselő diák-önkormányzatosok adták át a kórház udvarán. Többeknek nem ismeretlen ez a környezet: van olyan fiatal, aki egészségügyi irányban szeretne továbbtanulni, de olyan is, aki családján keresztül lát bele a dolgos, most kifejezetten küzdelmes mindennapokba.

Mindemellett pedig adott a jó kapcsolat az intézmények között: az iskola és a kórház egyaránt nyitott a pályaorientációra, ha úgy tetszik, az „utánpótlás-nevelésre”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában