programsorozat

2021.05.17. 09:00

„Gyógyító állatok – tematikus élményterápia sorozat a Farmon”

Fedák Krisztina

A fejér megyei Gyúrón működő Tordasi Közhasznú Állatasszisztált Terápiás és Oktatási Egyesület elnöke, Fedák Krisztina és munkatársai a segítő kutyák kiképzésén és vizsgáztatásán, az elfogadást és esélyegyenlőséget hirdető, társadalmi szemléletformáló előadások szervezésén és lebonyolításán túl fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok és felnőttek, valamint idős, beteg emberek mindennapjait igyekeznek szebbé és boldogabbá tenni négylábú kollégáik, terápiás kutyáik közreműködésével.

„Nagy szakmai sikerként éltük meg, hogy a 2020-2021-es tanévben munkánkat a MOL Alapítvány is támogatta, a MOL Gyermekgyógyító Program 2020. keretében „Gyógyító állatok – tematikus élményterápia sorozat a Farmon” címen futó programsorozatunk támogatásával.”

Fotó: Fedor Krisztina

A program során a martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium fogyatékkal élő diákjai tesznek látogatást heti rendszerességgel a TordasZoo Állatmentő Farmon, ahol tematikus élményterápiás – művészeti, kutyás és lovas terápiás, készségfejlesztő – foglalkozásokon vesznek részt, Fedák Krisztina pedagógus, habilitációs kutyakiképző és terápiás kutyafelvezető, valamint dr. Hampóné Kiss Zsófia gyógypedagógus vezetésével.

Fotó: Fedor Krisztina

„A Farm, amellett, hogy otthont ad a foglalkozásoknak, lehetőséget biztosít a gyermekek számára, hogy megismerjék a farmon élő állatfajokat, a segítségre szoruló, megmentett állatokat, bekapcsolódjanak a gondozásukba, így belekóstolva a felelős állattartás, állat – és természetvédelem alapjaiba is, aminek hirdetése szintén a leghangsúlyosabb feladataink közé tartozik. Tevékenységünket nap mint nap számtalan gyermekmosoly kíséri, ami tovább erősíti a hitünket abban, hogy a munkánkat folytatva az állatok és természet közelségében szerezhető élményeket minél több gyermek életébe be kell csempésznünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában