Frissen Fejérből

2021.05.25. 07:20

Fehérvári Virágos Pünkösd: a Virágvár végzett az első helyen

Nem rombol, hanem épít a küzdelem, amikor ügyes kezű, nagy fantáziával megáldott emberek alkotnak. Ilyen viadal volt a mögöttünk álló hétvégén a Fehérvári Virágos Pünkösd is.

Palocsai Jenő

Fel- és kivirágzott a székesfehérvári belváros Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

A hosszú évek óta őrzött hagyomány csendesebb volt, mint szokott, színpad és műsor nélkül zajlott, de ettől függetlenül valódi élményt jelentett azok számára, akik a néha nem túl kellemes időjárás ellenére előmerészkedtek és megnézték a virágok százaiból és hat üzlet virágkötőinek álmaiból születő alkotásokat.

A Budai 66. Virág-Ajándék, a Hortenzia Virágszalon, az Oázis Virágbolt, a Syl de Fleur Virág-Ajándék, a Tűzvirág Virág-Ajándék Üzlet és a Virágvár Virágüzlet virágosai mutatták meg a Liszt Ferenc utcában két helyen, a Lépcső utcánál, Kati néni szobránál, a Városház téren, valamint az Ország­almánál, mire is képesek.

Fel- és kivirágzott a székesfehérvári belváros Fotó: Fehér Gábor

A Székesfehérvár applikáció segítségével a közönség szavazhatott. A végeredmény már ki is derült. Mint megtudtuk, a szavazás győztese a Virágvár Virágüzlet lett. Ők alkottak a Kati néni szobránál, a Liszt Ferenc utcában. A győztes virágkötők nyereménye egy 50 ezer forint értékű vásárlási utalvány volt.

 

Ugyanakkor nem ezek a virágálmok voltak a pünkösdi hétvége kizárólagos látnivalói. A szeptemberi 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előhírnökeként a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának 28 alkotója viharálló installációkat készített. Ez alapján grafikák, plasztikák, digitális munkák, festményrészletek hordozták, hordozzák a katolikus világtalálkozó üzenetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában