Frissen Fejérből

2021.05.28. 07:25

A martonvásári tsz-udvarból szolgáltatóház lett

A régi tsz-udvarból egy modern szolgáltatóközpontot hoztak létre Martonvásáron. Ennek „zászlóshajóját”, a szolgáltatóházat adták át csütörtökön, ahová beköltözött a korábban is a városban működő diagnosztikai központ.

S. Töttő Rita

A diagnosztikai központ volt az első beköltöző a város új szolgáltatóházában

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Évtizedeken át „tsz-udvarnak” hívták a helyet a Dózsa György úton, ahol csütörtökön új szolgáltatóközpontot adtak át Martonvásáron – erről Szabó Tibor, a város polgármestere beszélt az ünnepélyes átadáson, ahol az első beköltöző, a Marton Klinik Diagnosztikai Központ székhelyét is megtekinthették az érdeklődők. – A tsz-udvarból mára térségi szolgáltatóudvar vált, melynek zászlóshajója a most átadott szolgáltatóház. A klinika mellett ide költözik a Martonvásári Városi Közszolgáltató Nonprofit Kft., de más vállalkozások is pályáznak a területre, ezért napokon belül kiírjuk a pályázatokat az értékesítésre.

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta: az elmúlt időszakban több mint 1 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett Martonvásárra egy program kapcsán – ennek a szolgáltatóház mellett része a Zöld város projekt is: – Korábban már átadták például az ifiparkot, megvalósult a játszótér, járdák, díszburkolatok, kamerarendszer, kandeláberek kerülhettek a helyükre, s most, a szolgáltatóház átadásával olyan beruházás valósulhatott meg, amely az önkormány­zatnak komoly bevételeket generál.

A diagnosztikai központ volt az első beköltöző a város új szolgáltatóházában
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A mostani projekt 560 millió forint összértékű beruházás volt, emellett valósult meg a Zöld város program 527 millió forintból – így együtt a két projekt a pályázatok között az egyik legnagyobb összegű sikeres pályázat – mutatott rá Tessely Zoltán, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejleszté­séért felelős miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő. A házba költöző magánegészségügyi szolgáltató kapcsán hozzátette: – Ma a magyar egészségügyben jelentős átalakítás zajlik. Az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetésének egyik legfontosabb célja az volt, hogy az államilag finanszírozott és a magánegészségügyet szét lehessen választani. Meggyőződésem, hogy ez az új forma erősíteni fogja mind a két szektort. Fontos cél, hogy megszűnjön az a paraszolvencia, ami az állami egészségügyet a rendszerváltás óta jellemezte. A megfizethető, magas színvonalú magánegészségügyi szolgáltatók létrejöttével pedig az emberek fejében helyére kerülhet az, hogy ez nem rossz dolog, sőt: olyan ellátási formákhoz juthatnak segítségükkel, olyan időben, amihez az állami szektorban lassabban vagy esetleg más minőségben.

Mundi András, a Marton Klinik vezetője megerősítette: folyamatosan figyelik az érkezők kívánságait, s eszerint fejlesztik a szolgáltatásokat. – Örülünk, hogy az új klinikát saját forrásból valósíthattuk meg, s egy új kardiológiai készüléket is beszerezhettünk. Terveink szerint új rendeléseket vezetünk be a következő fél évben, az önkormányzatnak pedig köszönjük, hogy itt folytathatjuk az öt éve megkezdett munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában