Frissen Fejérből

2021.04.21. 07:05

Zenészek rejtőznek a fák, bokrok tövében Fehérvárcsurgón (frissítés!)

Zenés sétára invitálja az érdeklődőket a Károlyi József Alapítvány és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjába. A klasszikus muzsika kedvelőinek garantáltan páratlan élményben lesz részük. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Héjj Vivien

Séta a zenélő kastélyparkban szombaton, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött Fotó: Pesti Tamás

Frissítés

A cikk az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közleménye alapján készült, ám időközben a Károlyi-kastély vezetőségétől megtudtuk, 3,5 millió beoltott állampolgárig senkit sem engednek be a területre, 3,5 millió elérése után is CSAK a zenészeket, tehát nyilvános koncert, nézőkkel, nem lesz!

 

A fehérvári szimfonikusok az elmúlt hónapokban a képernyőkön keresztül tartották a kapcsolatot közönségükkel, idén először azonban lehetőség nyílik a személyes találkozásra is. A muzsikusok a Károlyi-kastély programjainak rendszeres résztvevői, így ezúttal is örömmel mondtak igent a felkérésre: a kellemesnek ígérkező zenés tavaszi séta április 24-én, szombaton 15 órakor indul a kastélytól, hossza mintegy két kilométer.

Az ötvenhektáros park területén a szimfonikus zenekar több kamaraegyüttese rejtőzik el a fák, bokrok tövében. A park sétaútjai akár babakocsival is bejárhatók, így családi programnak is ideális választás lehet az egyórás zenés séta, melynek során felcsendülnek majd Mozart, Beethoven, Kuhlau és Piazzolla művei, így minden korosztály megtalálhatja a kedvére való muzsikát.

Séta a zenélő kastélyparkban szombaton, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött Fotó: Pesti Tamás

Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: jelentkezni az [email protected] címen lehet. A látogatás során a védőmaszk viselése kötelező, emellett a szervezők kérik a védőtávolság betartását. Kedvezőtlen időjárás esetén a zenés sétát május 1-jén, szombaton 15 órától rendezik meg. Az időpont esetleges változásáról a Alba Regia Szimfonikus Zenekar honlapján adnak hírt a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában