Frissen Fejérből

2021.04.19. 07:10

Vezeték miatt vágtak ki erdősávot a Dunánál

Magasfeszültségű vezetékek miatt vágtak ki fákat Dunaújvárosban, egy Duna-parti erdős szakaszon.

FMH

A magasfeszültségű vezeték miatt vágták ki a fákat Fotó: DH

Dunaújvárosban az elmúlt időszakban többször került előtérbe a lakosság körében bizonyos területeket érintő fakivágás vagy hasonló, a fákkal kapcsolatos munkálatok. Most is sokan tapasztalták a Duna-parton történt változást, amelynek miértjeit nem tudták, már csak az elvégzett munka nyomát tapasztalták.

A magasfeszültségű vezeték miatt vágták ki a fákat
Fotó: DH

Az alsó-Duna-parti út mellett húzódó zöld, erdős területen az elmúlt napokban végeztek munkálatokat, amelynek során fákat is vágtak ki. Mivel a Kikötői-öböl mentén található erdős terület az önkormányzat gondozásában áll, ezzel a kérdéssel kapcsolatban laptársunk – akiknek a lakosság is jelezte az elvégzett munkát – a városházához fordult, hogy tisztázzák a kivágások okát. A dunaújvárosi önkormányzat sajtómunkatársa, Medgyesi Miklós kérdésükre elmondta, hogy az érintett terület nem a város tulajdona, és annak gondozását, karbantartását sem a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. munkatársai látják el. Medgyesi Miklós tájékoztatása szerint a szóban forgó szakasz gondozásáért az áramszolgáltató a felelős. A terület fölött magasfeszültségű vezeték húzódik keresztül. Ezen vezeték biztonságának érdekében kellett elvégezni a fák kivágását is magába foglaló munkálatot, amelyet a szolgáltató által megbízott cég teljesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában