Frissen Fejérből

2021.04.18. 17:50

Tűzoltók gyerekszemmel

Az előző évek hagyományait követve, immár nyolcadik alkalommal, alkotói pályázatot hirdetett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság óvodások, általános és középiskolás diákok számára – tudtuk meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerkesztőségünknek küldött tájékoztatójából.

Katasztrófavédelem

Munkában a halőr – ez a felhívás témája

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A téma ezúttal a tűzmegelőzés és a tűzoltói hivatás bemutatása. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat vagy kézműves alkotásokat várnak, és arra kérik őket, mutassák be a tűzoltókat, vagy a tűzesetek megelőzése kapcsán készítsék el pályamunkájukat. Az iskolások három korcsoportban pályázhatnak. Hattól tíz, tizenegytől tizennégy, és tizenöttől tizennyolc éves korig szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be a versenyre, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot is készíthetnek. A pályaműveket 2021. április 30-ig lehet benyújtani postán a 8050 Székesfehérvár, Pf. 947. vagy e-mailen a fejer. [email protected] címre, illetve előzetes egyeztetés után személyesen a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz a 8000 Székesfehérvár, Szent Flórián krt. 2. szám alá.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait 2021 júniusában, Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, emellett különdíjak is gazdára találnak majd. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2021” címet, amelyért izgalmas tűzoltó-bemutató jár, melynek keretében a gyerekek megismerhetik a füstsátrat, olthatnak tálcatüzet, és vághatnak roncsot is. Mindez tűzvédelmi oktatás keretein belül, játékos formában történik majd. A részletes pályázati kiírást és a jelentkezéshez szükséges, letölthető dokumentációt a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján olvashatják az érdeklődők a https://fejer.katasztrofavedelem. hu/24277/hirek/248207/ iden-is-lesz-alkotoi-palyazat címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában