Frissen Fejérből

2021.04.04. 17:30

Tojáskeresés és lovaglás a Dinnyési Parasztudvar legelőjén

Az elmúlt napokban kevés helyen lehetett hagyományos módon ünnepelni a húsvétot: a Dinnyési Parasztudvarban erre tettek kísérletet.

Tihanyi Tamás

Tiberis, a póni mögött izgalmas tojáskeresés zajlik

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az erős, helyenként viharos széllel is dacoltak mindazok, akik részt vettek a Dinnyési Parasztudvar idei húsvéti rendezvényén, ahol ezúttal is leginkább a kisebbekre gondolva szerveztek programokat. Ezúttal talán jobb is volt, hogy az időjárás miatt kevesebben érkeztek a Várpark melletti tanyára, hiszen így az esemény házigazdái jobban tudtak ügyelni vendégeik egészségére, biztonságára.

Tiberis, a póni mögött izgalmas tojáskeresés zajlik
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A hagyományos paraszti életmódot bemutatni hivatott parasztudvar legnagyobb „sztárja” egyelőre vitathatatlanul a nemrégiben megszületett kisbéri csikó, Ofélia, de húsvét lévén sokan felkeresték a nyuszikat és a kisbárányokat is. Azok a családok, akik az állatokat játékosan kívánták végig látogatni, részt vehettek egy mesejátékban: a mese története elkísérte a jelentkezőket az őshonos magyar háziállatok otthonaiba, ahol a gyerekeknek – esetenként felnőtt segítséggel – egy-egy szót kellett felkutatniuk. A túra végére a megfejtendő mondat is összeállt: „Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Dinnyési Parasztudvar összes lakója!”

Ennél is nagyobb izgalmakat tartogatott a távolabbi legelő, ahol csokitojások rejtőztek el a kora tavaszi napsütésben kisarjadó fűszálak között a gyerekek elől. Akik közül, ha valaki még nagyobb sikerélményre vágyott, felpattanhatott egy póni hátára, hogy egy szélfújta lovaglás tegye felejthetetlenné számára a 2021-es év húsvétját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában