Frissen Fejérből

2021.04.07. 20:34

Térkő került az új alapokra Vértesacsán

Várhatóan egy hónap múlva újabb járdaszakaszokat adhatnak át a forgalomnak a településen.

Tihanyi Tamás

Március utolsó napjaiban kezdődött el a munka

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Önkormányzatunk néhány évvel ezelőtt elhatározta, hogy a település Fő utcájában található járdák közül a rosszabb állapotban lévőt felújítja. Évről évre hol kisebb, hol nagyobb szakaszok újjáépítésére került sor, többnyire saját forrásból, de volt olyan szakasz is, melyet szinte teljes egészében pályázati pénzből sikerült helyreállítani – mondta Kovács Zoltán polgármester.

A kátyús, töredezett, balesetveszélyes aszfaltos vagy betonozott járdákat elbontották, helyükre pedig új alapokra korszerű, térkő burkolattal ellátott járdát építettek, amelyen akár babakocsit is akadálymentesen végig lehet tolni.

Március utolsó napjaiban kezdődött el a munka
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A 2021-es esztendőben önkormányzatunk két járdaszakasz felújítását tervezte be a költségvetés elfogadása során – folytatta a településvezető. – Ezek építési munkálatait kezdtük meg még március végén. A Dózsa György utca és a Lovasberény felé eső településhatár végéig terjedő 340 folyóméteres szakasz, valamint a Kossuth utca és a közúti híd közötti 54 folyóméteres szakasz újjáépítése valósul meg, reményeink szerint április végéig.

A beruházás várható összköltsége közel 16 millió forint lesz. A megvalósításhoz az önkormányzat a Magyar falu programban benyújtott pályázat segítségével a felújításhoz szükséges anyagköltségekhez 4,7 millió forint támogatásban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában