Frissen Fejérből

2021.04.25. 20:00

Ahogy a teraszok, úgy Székesfehérvár és Velence is kinyitott a hétvégén (videó)

Péntekre hazánkban a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, ezért szombattól kinyithattak a vendéglátóhelyek teraszai. Megnéztük, hogy a megyeszékhelyen és a Velencei-tónál mekkora forgalmat okozott a szabadság.

Bagotai Zsanett

Jó volt látni az élettel teli Fő utcát!

Fotó: Bagotai Zsanett / Feo.hu

Kezdjük először Székesfehérvárral!

Szombaton kora délután megteltek a teraszok, a város újra élettel teli lett, hiszen az emberek nem csak a teraszokra ültek ki, hanem a Fő utcán is sétálgattak. Érezhetően nagyobb volt a forgalom, mint bármikor az elmúlt időszakban. Akik nem fogyaszottak, hanem csak sétáltak, ők mind maszkot viseltek, akárcsak az éttermek, bárok felszolgálói. Üres helyeket már kora délután lehetetlen volt találni, gyakori jelenség volt a teraszok mellett várakozó vendégek tömege, akik amint üresedés lett, lecsaptak a helyekre. Mindenki arcán látható volt a felszabadultság érzése, sokan várták már ezt a pillanatot, ezzel is visszakapván egy kicsit a korábbi életükből.

Jó volt látni az élettel teli Fő utcát!
Fotó: Bagotai Zsanett / Feo.hu

A helyzet késő délutánra, kora estére sem változott, tömegek lepték el a vendéglátó helyeket. 21 óra magasságában aztán a pincérek jelezték a vendégeknek, hogy hamarosan zárnak, 21.30-ig mindenki rendezte a számláját, gond nélkül be tudtak zárni a helyek.

Mivel a kijárási korlátozás este 23 órától van érvényben, a városban még érezhető volt mozgolódás, fiatalok kisebb csoportjai járták az utcákat, ám 23 órától ismét csend ült Fehérvárra. Szabályszerűen telt tehát az első nap.

Velence

Vasárnap a Velencei-tóhoz igyekeztünk és már a 7-es főúton is érezni lehetett, hogy sokan tettek ugyanígy. Ezt megerősítette a látkép, ami Velencére érve fogadott bennünket, parkolóhelyet találni ugyanis egy kisebb csoda volt.

Akárcsak Fehérváron, a teraszok itt is csordultig megteltek, rengetegen fogyasztottak lángost, hekket, pizzát. A fagyizóknál is kígyozó sorok álltak. Jópáran a napozást választották pihenésként, sőt akadtak olyanok is, akik már a vízbe is bemerészkedtek.

Fotó: Bagotai Zsanett / Fejér Megyei Hírlap

Kirándulókból, bámészkodókból is akadt bőven a parton, ám sajnos Fehérvárral ellentétben a maszkviselés szabályiat itt már kevésbé tartották be az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában