Frissen Fejérből

2021.04.29. 14:00

A mátyásdombiak között sincs egyetértés a sertéstelep ügyében

Szombati számunkban megírtuk, terjeszkedni kíván a Mátyásdomb szélén működő sertéstelep. Jelenleg 4300 disznót tartanak, a terv további 1280; a telekhatáron belül.

Majer Tamás

A családi vállalkozás bővítést tervez, az eddiginél több disznót tartanának

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Felhívom mindenki figyelmét, most van igazán lehetőség állampolgári jogaik gyakorlására. Ennek a fejlesztésnek környezeti hatásai is várhatóak, melyekkel kapcsolatban fenntartásaim vannak – írta egy, a helyiek véleményét kérő online űrlap leírásában Lelkes Tibor polgármester. A világhálóra felkerült űrlapot kitöltve lehetett – kifejezetten névtelenül – véleményt formálni, hétfőig.

A polgármester rendelkezésünkre bocsátotta a beérkezett véleményeket. Ebből az derül ki, hogy a hozzászólók nagyobb része nem szeretné a bővítést, de ellenvélemények is előfordulnak. Íme néhány gondolatrészlet.

– Mivel már így is szinte elviselhetetlen a bűz, amit a disznótelep miatt „élvezhetünk”, mindenképpen meg kell akadályozni, hogy ez egy fejlesztés miatt fokozódjon.

– Nem helyi vagyok, de rokonaim vannak a településen, viszont tény, a szomszéd faluban érezzük a másik telep bűzét…

– Teljesen egyetértek a polgármester úrral. Nincs szükség még több környezeti hatásra.

A családi vállalkozás bővítést tervez, az eddiginél több disznót tartanának
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Ellenzem ezt a beruházást, mivel személyes véleményem szerint komoly élettani, valamint környezetszennyezési hatással járna. Nem beszélve arról, hogy a kellemetlen szag ingatlanaink értékét is csökkenti.

– Ez csakis az irigységre megy. Miért baj az, ha másnak a vállalkozása sikeresebb?

– Örülni kéne inkább a munkalehetőségeknek, és a helyi cégek adójának. A sertéstelep egyébként sem büdös. Ne keltsük a hangulatot a helyi cégek ellen!

– Én jártam már a telep közelében, szép rendezett és tiszta, látszik, hogy igényes a tulajdonos. Minimális szaghatás lehetséges, bár ez is a széliránytól függ. Engem konkrétan nem zavar, hiszen a szomszédomban is állatok vannak.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/sertestelep-matyasdomb-szag-lelkes-tibor-kaboka-kft-4873735/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában