Frissen Fejérből

2021.04.16. 14:00

Régóta zajlik a szélmalomharc a szemét ellen Sárbogárdon

A helyiek jelzései szerint ismétlődő jelenség Sárbogárdon, hogy a közterületeket, vagy írjuk inkább így, a közösen használt területeket egyesek nem tisztelik, összeszemetelik, elveszik azok jó hangulatát, kedvességét, báját. Nyilván olyanok, akiknek nem volt, vagy nincs gyerekszobájuk.

Majer Tamás

Köz- vagy magánterület, mindegy, figyeljünk a környezetünkre!

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A város több pontjáról is érkeztek kapcsolódó, egyívású jelzések. A Mészöly Géza Általános Iskola speciális borítású kültéri sportpályájának oldalába dobott hulladékot olykor a jóérzésű, a pályára sportolni érkező sporttársak kénytelenek összeszedni, és hát nem kis munka a széthajigált, elpöckölt cigarettacsonkokat kipiszkálni a műanyag borítás kimunkált réseiből. A futópályával, fitneszeszközökkel is rendelkező Ifjúsági Park is megújuló helye a köztéri nemtörődöm szemetelésnek.

Az Ady Endre út 119. alatt található drogéria mögötti, magántulajdonban lévő parkoló is gyakran szemetes. – A rengeteg szemét természetesen minősíti a parkolót igénybe vevőket is, hiszen a szemetet nem a szél fújta oda – jegyezte meg egy sárbogárdi lakos.

A Fejér Megyei Hírlap csütörtök délután tett sárbogárdi körútján mindazonáltal nem tapasztalt rémes állapotokat, a felsorolt területek közül csupán a drogéria mögötti, amolyan „senki földje” benyomást keltő parkolóban volt sok a szemét. Ez azt is jelenti, hogy vannak, akik takarítanak, akik akár mások helyett is tesznek a környezetért, nem pedig rá.

Köz- vagy magánterület, mindegy, figyeljünk a környezetünkre!
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az egyik eldobálja, a másik összeszedi

Sükösd Tamás polgármester megerősítette információnkat, hogy az említett parkoló magántulajdonban van. – Próbáltuk is őket elérni, hogy ott valamiképpen tartsanak rendet – mondta. – Nyilván az emberek fejébe kellene belenyúlni valószínűleg valamivel – beszélt aztán a szemléletformálás szükségességéről.

Elmondta azt is, hogy mindegyik érintett helyszínen rendszeresen rendet tesznek, szemetet szednek az önkormányzat megbízottjai.

– Sokan mondják, hogy a térfigyelő kamerarendszer lenne a megoldás. A megoldás az lenne, ha az emberek nem szemetelnének. Mindenhol van kihelyezve kuka, nem értem azok motivációját, akik eldobálják. Szélmalomharc régóta – fogalmazott a polgármester. Tapasztalata szerint nem függ össze a történet a járvánnyal kapcsolatos védelmi intézkedésekkel, a zárt vendéglátóhelyekkel; korábban is előfordultak hasonló dolgok. A kamerarendszerre visszatérve elmondta, előbb-utóbb elodázhatatlan lesz, hogy beruházzon erre a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában