Frissen Fejérből

2021.04.23. 11:30

Molnár Krisztián választókerületi elnökként nehéz, de nemes feladat elé néz

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kedden vehette át a miniszterelnöki kinevezési okiratot a Dunaújvárosi Választókörzet választókerületi elnöki feladatai kapcsán.

Baráth Eszter

Molnár Krisztián Fejér megye 4. választókörzetének elnöki feladatait is ellátja a jövőben

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hogyan készül az ön előtt álló kampányra és feladatokra?

– Elismerésnek és nagy megtiszteltetésnek érzem a megbízást. Nemes feladat, de nagyon sok munkával fog járni. A cél a lakosság szolgálata. Soha nem településvezetőket nézünk, az embereknek szeretnénk jobb életkörülményeket teremteni. Pártszervezési oldalról szeretnénk megerősíteni a segítői és támogatói hálózatunkat is. Ennek során csapatot építünk, melyben számítunk a régiekre, de várjuk az újonnan csatlakozókat is. Nem vagyunk hajlandóak engedni a lakosság érdekeiből és az alapvető értékek védelméből, ilyenek többek között a nemzeti és a keresztény hagyományok. Szeretnénk, ha Dunaújváros és környéke szerves részét képezné a megyének.

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöki posztját hogyan lehet összeegyeztetni az új feladatokkal?

– A választókerületi feladatok részben újak lesznek számomra, de munkámból adódóan az elmúlt években a többi választókerület munkáját napi rendszerességgel figyelemmel kísérhettem, segíthettem. Láttam a jó mintákat és sokat tanultam a választókerületi elnököktől. Természetesen a közgyűlési elnöki munkámat ugyanolyan intenzitással fogom végezni, mint ez idáig. Ehhez szervesen kapcsolódik az új szolgálat azért is, mert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak most kezdődik a folytatása. Megye- és területfejlesztési szempontból az érintett települések fejlesztése amúgy is napirenden lenne teendőim között, az ott lakók szolgálatában.

Molnár Krisztián Fejér megye 4. választókörzetének elnöki feladatait is ellátja a jövőben
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hogyan tud segíteni azon, hogy a területen eddig is látott fejlesztések folytatódjanak?

– Olyan fejlesztéseket szeretnénk megvalósítani, amik a lakosság mindennapjait teljesebbé teszik. A polgármesterek túlnyomó többsége már partnerséget ajánlott. Korábbi fejlesztések kapcsán már sokat dolgoztunk együtt, ehhez jönnek újabb településfejlesztési feladatok. Soha nem azt nézzük, hogy a polgármester milyen színekben nyert mandátumot, viszont alapvetően meghatározza egy település fejlesztési lehetőségeit, hogy a helyi vezetés mennyire partner. Az előző uniós ciklusban csak egy-egy esetet láttunk, hogy egy polgármester elzárkózott a közös munkától, ez azonban legjobb szándékunk ellenére is ellehetetlenítette az adott településhez tartozó lakosság igényeinek megfelelő kielégítését. Sajnos, ha egy település vezetése elzárkózik a döntéshozókkal való együttműködéstől, vagy szándékosan ellenük tevékenykedik, saját lakosságát sújtja mindezzel. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2021–2027-es fejlesztési ciklusának egyik újítása, hogy a 106 vidéki település mellett a két megyei jogú város, így Dunaújváros is a megyei önkormányzat elosztása alá fog tartozni. Ebben a körzetben gazdaságilag is több új lehetőségeket látok, gondolhatunk csak az iváncsai beruházásokra, vagy a kiválóan termelő ­rácalmási gyár bővítésére.

A terület országgyűlési és a dunaújvárosi polgármesteri választást sem sikerült megnyernie a Fidesznek. Munkája során mit tesz majd azért, hogy ez esetleg változzon?

– Merem azt remélni, hogy ez változni fog. Ezt egy módon szeretnénk elérni, munkával, mely őszinte párbeszéden, értékmegőrzésen és -teremtésen és a fejlesztéseken alapul. Remélem, hogy a lakosság pozitívan fogja értékelni ezt a tevékenységet. Közvetlen választási megmérettetések is lesznek, például Perkátán, ahol a járványhelyzet miatt csúszik az időközi választás. Eddig is az emberekben, akikkel együtt dolgozhattunk, és az alázatos munkában hittem, ebben hiszek ebben a választókörzetben is. Ehhez kérem a Jóisten segedelmét, feleségem és a családom további támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában