Frissen Fejérből

2021.04.26. 08:10

Megszokott rendben végzik munkájukat a ráckeresztúri Mosoly Óvodában

A Mosoly Óvoda a korlátozó intézkedések idején is ügyeletet tartott, a dolgozó szülők gyerekeire vigyáztak.

Gajdó Ágnes

A jó időt kihasználva kertészkedtek a gyerekekkel

Fotó: óvoda

Április közepén, amikor az alsó tagozatosok előtt megnyílt az iskola kapuja, az óvodában nem sok minden változott. Korábban is fogadtak gyerekeket, most is, bár korántsincs telt ház. A csoportok a megszokott rend szerint élik mindennapjaikat, és az év elején kialakított nevelési tervtől sem térnek el.

Gáborné Kutasi Katalin intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a húsvéti ünnepek előtt az óvónők a húsvéti hagyományokról, szokásokról beszélgettek a gyerekekkel, sajnos most elmaradt a szokásos családi nap. Ám készítettek tojásfát, méghozzá barkából, amit közösen díszítettek fel az óvoda folyosóján.

Kihasználva, hogy csendesebb volt az intézmény, egy raktárhelyiségből mozgásfejlesztő szobát alakítottak ki önkéntes segítők részvételével, és Tóth Sándor, Németh Kristóf, Szabó Gyula közreműködésével felújították a fejlesztő szobát is. Mindez azért is fontos, mert eddig a gyerekek mozgásfejlesztése a folyosón történt – ezentúl viszont sokkal komfortosabb környezetben foglalkozhatnak a kicsikkel. Az óvodavezető elmondta azt is, hogy minden csoportszobában és helyiségben megtörtént a nagytakarítás és fertőtlenítés, alaposan felkészültek a gyerekek fogadására.

A jó időt kihasználva kertészkedtek a gyerekekkel
Fotó: óvoda

A napi feladatok mellett pályázatírással is foglalkoztak, aminek meg is lett az eredménye: egy sporttal foglalkozó cég által kiírt pályázaton az óvoda 435 000 forint értékben labdákat és sporteszközöket nyert. Mindez azt jelenti, hogy sokkal változatosabban tudják fejleszteni a gyerekek mozgáskoordinációját. A labda az egyik legjobb sporteszköz, ugyanis sokféle területen fejleszti a kicsik motoros és pszichomotoros képességeit. Labdázás közben megtanulják, mi az együttműködés, a szabálykövetés lényege, s azzal is szembesülhetnek, miért érdemes türelmesnek lenni.

Az óvodában a nevelők a gyerekekkel együtt ültették el a különféle vetőmagokat és hagymákat, folytatva az Iskolakert-pályázat keretében megkezdett munkát. A testhez­álló, kifejezetten gyerek­méretű szerszámokkal könnyebben ment a munka, és a lurkók kíváncsian várják, mikor kel ki a vetemény, amit majd tovább gondozhatnak. A Föld napjáról sem feledkeztek meg, ez alkalomból a szelektív hulladékgyűjtésről volt szó, és a csoportok különféle technikákat alkalmazva elkészítették a Föld bolygó makettjét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában