Frissen Fejérből

2021.04.22. 07:00

Körvonalazódik a régi álom, a 81-es főút négysávosítása

A 81-es út négysávosítása volt a témája annak az online megbeszélésnek, melyet kedden hívtak össze. Maga a tényleges kivitelezés még messze van, de a lehetséges irány, illetve irányok már körvonalazódnak.

Palocsai Jenő

Araszoló kocsisor a 81-es főúton péntek reggel

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap-archív

A megyeháza Címertermében tartották azt a tanulmányterv ismertetőt, melyen jelen voltak a tervezők és a leendő úttal érintett települések vezetői, illetve az önkormányzatok képviselői. A járványhelyzet miatt személyesen csak néhányan voltak jelen a megyeházán, de mégis minden érintett bekapcsolódhatott az internet segítségével a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által összehívott online értekezleten.

Hogy pontosan miről is esett szó a megbeszélésen, arról Törő Gábort kérdeztük.

Törő Gábor országgyűlési képviselő a 81-es út fejlesztésével kapcsolatban tartott egyeztetést követően a Fejér Megyei Hírlap érdeklődésére kifejtette: – Az értekezleten elmondták, hogy a négy különböző variáció esetében hány kereszteződés lesz, hány aluljáró, csomópont épül, illetve hogy melyik változatnál melyik települést hogyan éri majd el az út. Téma volt az is, hogy hogyan kerüli meg az út Mórt, ahogy az is, hogy hogyan csatlakozik Kisbér a leendő négysávos úthoz.

Már a komáromi indulás kapcsán vizsgálták annak lehetőségeit, hogy hogyan alakítják ki a kereszteződéseket, elkerülőket, és hogy hol, hogyan és milyen módon futhat be majd az új 81-es Székesfehérvárra.

A jelenlegi fázisban összegyűjtenek minden véleményt és javaslatot, figyelembe véve minden apró részletet a védett növényektől kezdve a vízbázisokig. Ez a tervezési folyamat első, tavaszi egyeztetése volt, amit természetesen egy nyári, egy őszi és egy téli követ majd, hogy egy teljes évet felölelő környezetvédelmi hatástanulmány is készülhessen. A tervek véglegesítésének határideje 2022. május 9.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában