Frissen Fejérből

2021.04.08. 07:02

Kavicsokkal és túranappal egyben ünnepelték a húsvétot Lovasberényben

Kavicskereső szabadtéri túrával tették emlékezetessé a húsvétot Lovasberényben. A helyi rendezvényszervező, Fülöp-Weigler Bettina Anna élményt adott a gyerekeknek úgy is, hogy közben vigyáztak a biztonságra és az egészségre.

S. Töttő Rita

Szép kavicsok, kellemes túranap várta a gyerekeket Lovasberényben

Fotó: Fülöp-Weigler Bettina Anna

Idén immáron második alkalommal mellőzték országszerte a húsvéti hagyományokat és maradtak illatfelhő nélkül a magyar lányok. Lovasberényben sem volt ez másképp, azonban az otthon maradás helyett, a szabadban töltötték az idejüket a helyiek – mesélte Fülöp-Weigler Bettina Anna helyi rendezvényszervező az események kapcsán. A településen szinte már hagyománnyá vált az őszi, nyár éjszakai és persze a tavaszi túra – ez utóbbin vehettek részt kicsik és nagyok egyaránt.

Szép kavicsok, kellemes túranap várta a gyerekeket Lovasberényben
Fotó: Fülöp-Weigler Bettina Anna

– Igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy programot szervezzünk a helyieknek. Jelenleg meg van kötve a kezünk a koronavírus miatt. Várjuk, hogy visszatérjen minden a rendes kerékvágásba, és a központunkat, a Róna József Művelődési Házat ismét megtöltsük színes rendezvényekkel, gyerekzsivajjal. Azonban amíg ezt nem lehet, igyekszünk alkalmazkodni. Az idei évben barkafát állítottunk a közösségi színterünk udvarára, ahova bármikor elhozhatták a helyiek az otthon készített tojásaikat, és fotó beküldése után, három szerencsés kisgyerkőc a húsvéti nyuszi nálunk hagyott ajándékát is megkaphatta húsvétvasárnap. Azonban a hétfő is sok izgalmat rejtegetett, hiszen túranapra és kavicskeresgélésre hívtuk a helyieket a szőlőhegyre. Bár az útvonal nem volt hosszú, a kijelölt ösvényen kézzel festett kavicsokat kereshettek a részvevők. Mintegy 250 darab követ helyeztünk ki a 4 kilométeres szakaszon, s bár a szabály az volt, hogy mindenki csak egyet vihet haza emlékbe, végül így is hamar elfogytak az üzenetekkel és pozitív szavakkal is díszített kavicsok – tette hozzá a rendezvényszervező.

– Nem volt nevezés és regisztráció, nem volt csoportosulás, csak a közösségi színtér közösségi oldaláról letöltött térkép, és a túrázók. Születésem óta Lovasberényben élek, azt hittem, ismerem a szőlőhegyet, de a gyönyörű, vadregényes ösvény bebarangolása még tartogatott meglepetéseket. Az illatos bokrok és virágzó fák, valamint sok-sok helyen a kilátás olyan élményt adott, amivel nem győztünk betelni. Nem beszélve a díszes kövekről, amik megcsodálása végigkísérte az utunkat – mesélte Böhm Erika helyi képviselő, aki három kiskorú gyermekével és párjával vett részt a programon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában