Frissen Fejérből

2021.04.02. 19:00

Ismerkedjünk meg Európa első női hídmesterének munkájával! (videó)

Hanák Tímea immár 14 éve felel Magyarország leghosszabb hídjáért, a Kőröshegyi völgyhídért.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Tímea volt az első nő Európában, aki mindössze 27 évesen egy viadukt hídmestere lehetett. Immár 14 éve felel Magyarország leghosszabb hídjáért, a Kőröshegyi völgyhídért. A 88 méter magas építmény állapotának rendszeres vizsgálatán túl további 435 kisebb-nagyobb műtárgyért is felel a környéken. Úgy gondolja, hogy megfelelő tudással és gondolkodásmóddal bárkiből kiváló mérnök válhat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom #mutiholdolgozol kampányához. 2021. április 1-jén elsősorban a 12 és 18 év közötti diákok csatlakozását várták online a szervezők, hogy a felnőttek izgalmas világával közelebbről is megismerkedhessenek a fiatalok. A járványügyi helyzetre való tekintettel a vállalatok online nyílt napot tartottak az általános- és középiskolások számára. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. többek között Hanák Tímeával, Európa első női hídmesterével képviselte magát az eseményen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában