Frissen Fejérből

2021.04.19. 16:05

Figyelem! – Június végéig katonai járművek közlekedhetnek a környező főutakon

A Honvédség tájékoztatja a lakosságot és a járművezetőket, hogy a mai naptól június végéig katonai könnyű és nehéz járművek közlekedhetnek a környező főutakon. A nemzetközi hadgyakorlathoz kapcsolódó mozgás megnövekedett forgalommal, jelentős zajhatással járhat, kérik mindenki megértését és körültekintő figyelmét.

ÖKK

Szomód, 2020. december 3. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára (j), Lõrincz Gábor dandártábornok, a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka (k) és Horváth Sándor alezredes, a 11. Harckocsizászlóalj parancsnoka az újonnan érkezett Leopard 2A4 típusú harckocsik lövészetén a lövészdandár szomódi lõterén 2020. december 3. A lövészdandárhoz megérkezett a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) harcjármûgyártótól lízingelt 12 Leopard 2A4 harckocsi közül az utolsó kettõ. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A Magyar Honvédség tájékoztatja a lakosságot és a közlekedőket, hogy április 19. és június 30. között, várhatóan a 8-as, 81-es, 82-es és 83-as főutakon hazai és külföldi, katonai könnyű és nehéz járművek, valamint különböző haditechnikai eszközök közlekedhetnek. A járművek megjelenése a közutakon az amerikai hadsereg által szervezett és vezetett, kétévente Magyarországot is érintő, nemzetközi „Defender Europe 21” gyakorlatsorozathoz kapcsolódik.

A nappalokat és éjszakákat is érintő műveletek esetenként megnövekedett forgalommal, jelentős zajhatással járhatnak. Az MH a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. Ha bármilyen kérdés vagy kérés, probléma merül fel a katonai mozgásokkal kapcsolatban, az [email protected] e-mail-címen vagy a 30/153-5495-ös telefonszámon lehet felvenni a kapcsolatot az illetékesekkel.

Kérik a helyi lakosság és a közlekedők türelmét és megértését az esetleges kellemetlenségek miatt, illetve körültekintő figyelmét a balesetek elkerülésének érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában