Tájékoztatás

2021.04.19. 16:05

Figyelem! – Június végéig katonai járművek közlekedhetnek a környező főutakon

A Honvédség tájékoztatja a lakosságot és a járművezetőket, hogy a mai naptól június végéig katonai könnyű és nehéz járművek közlekedhetnek a környező főutakon. A nemzetközi hadgyakorlathoz kapcsolódó mozgás megnövekedett forgalommal, jelentős zajhatással járhat, kérik mindenki megértését és körültekintő figyelmét.

ÖKK

A Magyar Honvédség tájékoztatja a lakosságot és a közlekedőket, hogy április 19. és június 30. között, várhatóan a 8-as, 81-es, 82-es és 83-as főutakon hazai és külföldi, katonai könnyű és nehéz járművek, valamint különböző haditechnikai eszközök közlekedhetnek. A járművek megjelenése a közutakon az amerikai hadsereg által szervezett és vezetett, kétévente Magyarországot is érintő, nemzetközi „Defender Europe 21” gyakorlatsorozathoz kapcsolódik.

A nappalokat és éjszakákat is érintő műveletek esetenként megnövekedett forgalommal, jelentős zajhatással járhatnak. Az MH a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. Ha bármilyen kérdés vagy kérés, probléma merül fel a katonai mozgásokkal kapcsolatban, az [email protected] e-mail-címen vagy a 30/153-5495-ös telefonszámon lehet felvenni a kapcsolatot az illetékesekkel.

Kérik a helyi lakosság és a közlekedők türelmét és megértését az esetleges kellemetlenségek miatt, illetve körültekintő figyelmét a balesetek elkerülésének érdekében.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget