Frissen Fejérből

2021.04.27. 14:55

Ezerrel nőtt hétfő óta a regisztráltak száma – még mindig várják oltásra a Fejér megyeieket

Továbbra is várja a Fejér megyei és a dunaújvárosi kórház a regisztrációkat az oltásra: Fehérváron szerdáig 7100, Dunaújvárosban 2600 vakcinát kaphat a lakosság.

S. Töttő Rita

Hatvan, 2021. április 26. Elõkészítik a Sinopharm koronavírus elleni vakcina elsõ adagját a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelõintézet oltópontján 2021. április 26-án. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Jó hír, hogy a hétfői hírverés óta több mint ezren regisztráltak pluszban, de még több ezer koronavírus elleni védőoltás gazdára vár. Ezen a linken regisztrálhat a tömeges oltásra.

Ahogy azt előző cikkünkben megírtuk, Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója sajtótájékoztatón jelentette be: ezen a héten szerdáig tömeges oltást szerveznek a kórházban, „7100 vakcinát hoztak szombaton – a regisztráltak száma azonban nem éri el a 3 ezret. Azt gondolom, erről beszélni kell! Az emberek nagy része még mindig nem tudja, hogy mi történik körülöttünk” – fogalmazott a főigazgató és vázolta is, hogy mire gondolt: „A halálozási arány ugyanis még mindig nem változott: a Fejér megyei kórházban 100 lélegeztető gépre kerülő emberből 84-en nem jönnek le a gépről, meghalnak, de van olyan kórház, ahol ez az arány 95 százalékos! Hűtőkonténert kellett bérelnünk pluszban, két héttel ezelőtt mind tele volt. A belügyminiszter pedig mondta: tárgyalt az egyházakkal, hogy szombaton és vasárnap is temessenek. Olyan Magyarország történetében nem volt még, hogy a krematóriumokat arra kérték, három műszakban dolgozzanak! Tragikus a helyzet...”

Hétfő óta a regisztráltak száma nőtt – mondta el Reiber István, a megyei kórház covid-19 munkacsoportjának vezetője: keddre 4 ezer regisztráltról számolhatott ugyanis be a Fejér megyei kórház tekintetében. Hétfőn 1920 főt, kedden körülbelül 1000 főt oltanak be Székesfehérváron. A dunaújvárosi Szent Pantaleon kórház 2600 oltóanyagot kapott a három napra, azaz április 26-tól 28-ig terjedő tömeges oltási időszakra vonatkozóan, melyből az első napon, azaz hétfőn 900 főt tudtak beoltani. Ám most már az a kérdés, mi a terv akkor, ha nem sikerül „eloltani” a beérkezett vakcina mennyiséget. Erre vonatkozóan még nincsenek konkrétumok, tudtuk meg, de esélyes, hogy meghosszabbítják a tömeges oltási időszakot az érintett intézményekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában