Frissen Fejérből

2021.04.07. 21:36

Csökkenő és stagnáló tendencia

Országosan csökken, a megyeszékhelyen jelenleg stagnál a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja. A Nemzeti Népegészségügyi Központ a járványügyi szabályok betartására is figyelmeztet.

Héjj Vivien

– A tizenharmadik naptári héten az elmúlt hetek magas szinten stagnáló eredményei után a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációja országosan enyhén csökkent. Az egyes minták eredményei stagnálnak vagy enyhén csökkennek – tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az adatokból kiderül, a szennyvízben továbbra is a brit vírusvariáns jelenléte dominál.

Székesfehérváron továbbra is az átlagosnál magasabb, emelkedett szintet és stagnáló tendenciát mutatnak az elemzések, hasonlóan Győr, Békéscsaba, Kaposvár és Zalaegerszeg adataihoz. Szombathelyen, Pécsett és Veszprémben mérsékelt a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja.

Az enyhe csökkenést mutató tendencia ellenére a fertőzöttek száma továbbra is magas, ezért a járványügyi szabályok betartására hívja fel a figyelmet a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Továbbra is rendkívül fontos a maszkviselés, valamint az előírt védőtávolság betartása, és a gyakori, alapos kézmosás. Emellett a központ tájékoztatásában arról is szó esik, hogy akinek koronavírussal összefüggő tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon, és telefonon mielőbb értesítse háziorvosát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában