Frissen Fejérből

2021.04.09. 16:31

Babaház és csúszdás torony – Megújult a Szivárvány Óvoda

Új és felújított játszóeszközök várják a kisgyermekeket a Szivárvány Óvoda udvarán. Többféle hintával, mászótoronnyal és babaházzal is bővült a játékkínálat.

Héjj Vivien

Az elmúlt hónapokban teljes felújításon esett át a Szivárvány Óvoda udvara. A régi, alumíniumlamellákból álló utcafronti kerítés is meg­újult, korszerű és biztonságos lett.

Az óvoda udvarán már meglévő, az évek során kissé elhasznált állapotú játszóeszközöket felújították, másik részüket elbontották, helyükre új játékokat telepítettek. A játékkínálat többek között hintákkal, rugós játékkal, mászótoronnyal, babaházzal és csúszdás toronnyal bővült. Ezeken kívül a 23,2 millió forintos beruházásnak köszönhetően új, gumiburkolattal kiegészített biciklipálya is várja a kicsiket.

A Szivárvány Óvoda mellett az uniós forrásnak köszönhetően másik négy intézmény udvara – a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodája, az Árpád Úti Óvoda, a Ligetsori Óvoda és a Napsugár Óvoda – is megújult, mintegy 141 millió forint értékben.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, valamennyi fejlesztés fontos a város életében, de a gyermekeket is érintő beruházások kiemelt helyen szerepelnek. Hozzátette, a felújítások lehetővé tették a környezeti rendezést, biztonságos burkolatok kialakítását és a játékok felújítását, bővítését is.

Nagyné Cseterics Éva, a Szivárvány Óvoda igazgatója örömét fejezte ki, hogy a gyermekek ezentúl még biztonságosabb körülmények között vehetik igénybe a játékokat.

– Elmondhatom, hogy mindenki nagyon várja már, hogy újra birtokba vehesse a megszépült udvarunkat, ugyanis a gyerekek az ablakból nézhették végig a felújítás folyamatait – fogalmazott az intézményvezető.

A városrész önkormányzati képviselője, Dienesné Fluck Györgyi úgy fogalmazott, biztos benne, hogy a gyerekek mellett a szülők is örülnek majd annak, hogy egy ilyen gyönyörű környezet fogadja és szolgálja ki ezentúl a kicsiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában