Frissen Fejérből

2021.04.16. 07:15

Babafészkeket adtak át a koraszülött osztálynak Fehérváron

Átadták azokat a babafészekcsomagokat, amelyeket a Plüss Kommandó felhívására adományozó lakosságnak köszönhetően készíthettek el a szervezők.

Baráth Eszter

20210415 Plüss kommandó gyermekruha ajándékai a Fejér Megyei Szent György Kórház koraszülött osztályának. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Plüss Kommandó küldetésének tekinti, hogy az ország összes koraszülött osztályának eljuttassák azokat a babafészekcsomagokat, amelyek elemeit Nyilka Ildikó, az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumának elnöke orvosok és ápolók tanácsai alapján dolgozott ki.

A Szent György-kórház koraszülött osztálya az ország 18. kórháza, ahová a Plüss Kommandó 50 darab babafészekcsomagot juttatott el, amelyek mindegyike 8 darab gyógyító textilt foglal magába. Az összeállított csomagokban olyan eszközök és kiegészítők vannak, amelyek a picik és az ápolók munkáját is jelentősen megkönnyítik. Ilyen például a plüss ölelőkéz is, aminek köszönhetően a babáknak olyan érzésük lesz, mintha édesanyjuk tartaná őket az ölükben.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A gondosan megtervezett eszközök gyártása Boldog Róbert és Boldogné Kata munkájaként valósul meg, így duplán igazzá válik a Plüss Kommandó tagjainak mondata, hogy a termékeket szeretettel és boldogsággal szövik át.

Az átadón részt vett Verrasztó Evelyn olimpikon úszó is, mint az alapítvány fővédnöke. A sportoló elmondta, koraszülött gyermekként fontosnak tartja, hogy minél több emberhez eljuttassa a kezdeményezés hírét, aminek hatására többen is csatlakozhatnak hozzájuk.

[embed]https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/koraszulottek-eletet-is-megmentheti-az-osszefogas-4771516/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában