Frissen Fejérből

2021.04.27. 09:30

Áprilisban is adtak vért a székesfehérvári katonák

Összesen hatvanhárom katona és honvédelmi alkalmazott nyújtotta karját mások életéért április 22-én, a székesfehérvári Alba Regia laktanyában.

Gyimóthy levente ha.

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra

A Tombor István Sportcentrumába szervezett véradó napon az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezreden kívül a Magyar Honvédség Parancsnokságáról és az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljtól is részt vettek önkéntesek, de az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred és a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság részéről is tiszteletüket tették katonák.

A kilencvenhetedik alkalommal megtartott programot Molnár Dorottya, a Magyar Vöröskereszt fejér megyei szervezetének véradásszervező koordinátora, a híradóezred részéről pedig Grell Norbert főtörzsőrmester, véradásszervező bonyolította le.

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra

A testhőmérséklet-mérés, kézfertőtlenítés és szájmaszk használatán túl a másfél méteres távolság betartatása, illetve a helyiségben egyszerre tartózkodók létszámára vonatkozó korlát – ahogy korábban – ezúttal is alapkövetelmény volt. Az önkéntesektől levett, több mint 28 liter vért a székesfehérvári vérellátó állomás alkalmazottai vették le.

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra

A székesfehérvári PlazmaPont és a Székesfehérvári Területi Vérellátó szakemberei mintákat vettek a vérplazma leadásához azoktól a katonáktól, akik már átestek a koronavírus fertőzésen és sikeresen meggyógyultak. A plazmaadással a súlyos COVID-19 vírussal fertőzöttek mielőbbi felgyógyulásához tudtak így hozzájárulni a katonák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában