Frissen Fejérből

2021.04.28. 07:15

A védőoltások európai hete zajlik

Az Egészségügyi Világszervezet 2005 óta április utolsó hetére hirdeti meg az Európai immunizációs hetet, felhívva ezzel a figyelmet a védőoltások fontosságára.

Baráth Eszter

Hatvan, 2021. április 26. Elõkészítik a Sinopharm koronavírus elleni vakcina elsõ adagját a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelõintézet oltópontján 2021. április 26-án. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót Kovács Krisztián, a Magyar Orvosi Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke, valamint Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

Mint Östör Annamária elmondta, Székesfehérvár az Egészséges Városok mozgalom keretében csatlakozott az Európai immunizációs héthez. Felhívták a figyelmet arra, most különösen fontosak a vakcinák. Kovács Krisztián kiemelte, a védőoltásokkal életveszélyes betegségeket győzött le az emberiség, a visszaszorítás most is ezzel lehetséges. Kérik, a megfelelő tájékozódás mellett vegyük igénybe a felajánlott vakcinát.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában