Frissen Fejérből

2021.04.17. 11:00

A mosoly járvány idején is segít a gárdonyi humorista szerint

Van nemzet, amelynek ne lenne humora? Ugyan már. Legfeljebb egy kicsit más. Ha valami azonban segíthet minket a nehéz időkben, az a nevetés, amely élhetőbbé teszi az életet.

Kecskés Zoltán

Hornok Robi humorista: „Számomra a szórakoztatás a hiteles önkifejezés”

Fotó: Élprodukció

Bizonyítottan jobban érezzük magunkat egy kiadós nevetéssel fűszerezett élmény után – vallja Hornok Robi gárdonyi humorista, stand-up comedy előadó is. Kutatások sokasága taglalja, hogy a magyar ember, a magyar társadalom búskomor. Miközben látjuk a humorista posztjai alatt, hogy a térdüket csapkodják a nézők a nevetéstől.

– Nem gondolom, hogy búskomor lenne nemzetünk. Sok esetben túl negatívak vagyunk, de humorérzékünk biztosan van. Véleményem szerint pont most van szükség arra, hogy pozitívak maradjunk, amennyire csak lehet, s elővegyük a humorérzékünket, kicsit kiszakadjunk a mindennapok problémáiból

– mondja.

Sokunkban az a kép él az ifjú stand up előadók kapcsán, hogy ők már biztosan gyermekkoruktól kezdve szeretnek szórakoztatni, és egyedi stílusukkal mindig a társaság középpontjába kerülnek. Robi igyekezett ezt eloszlatni, mondván, több kollégájához hasonlóan ő is egy visszahúzódó, kedves srác volt.

– 19 éves koromig ez abszolút nem volt jellemző rám, aztán jött a főiskola, kiszakadtam a megszokott környezetemből, komfortzónámból, és kicsit „kinyílt a szemem”, talán ezzel együtt a szám is – nevet fel – Sőt, ha őszinte akarok lenni, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer humorista leszek. Fiatal felnőtt koromig nem is kifejezetten voltam egy szórakoztató, vicces típus, sőt központi figura sem. Egy magánéleti negatív esemény aztán elindított ezen az úton, fájdalmamat humorban fejeztem ki. Ki tudja, lehet, hogy fordítva vagyok „bekötve”?

Hornok Robi humorista: „Számomra a szórakoztatás a hiteles önkifejezés”
Fotó: Élprodukció

Mint mondta, számára a szórakoztatás a hiteles önkifejezés. Saját útját akarja járni , így nem célja csatlakozni egy – úgymond – stand up „istállóhoz” sem. Egy célja van, mosolyt szeretne csalni az emberek arcára, hiszen egy humoristának ez a legnagyobb fizetség. Más emberekhez hasonlóan ő is nehezen éli meg a Covid-időszakot, de igyekszik ebben a nehéz helyzetben is erősnek mutatkozni.

– Pozitív személyiségnek tartom magam, a családom, a barátok, a szeretteim rengeteg energiát adnak, nélkülük sokkal nehezebb lenne átvészelni ezt az időszakot. Sajnos nem sok inger ér, de humort egy negatív élethelyzetből is lehet meríteni. Ahogy mondani szoktuk, sírva vigad a magyar. Az előadásom anyagát időszaktól függetlenül az önkritika szövi át. Sokat nevetek magamon és azon, hogy már megint milyen élethelyzetbe kerültem, miken mentem vagy megyek keresztül. Szürreális szituációk, szerencsétlen találkozások, és ami hangsúlyos, régi párkapcsolati abszurd élethelyzetek. Vallom, hogy az önkritika a legjobb humor – tette hozzá.

Reméli, hogy a járványhelyzetet követően, az online térből kilépve végre találkozhat élőben is a rá kíváncsi nagyérdeművel, és bemutathatja az „Egy Robi naplója” című előadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában