Frissen Fejérből

2021.04.03. 07:30

A húsvéti fészekrablás elmarad Jenőben

Fészekrakó és fészekrabló játékot hirdettek még korábban Jenőben, de az attrakció fészekrablás részét fájó szívvel, de le kellett mondaniuk. A fotókat viszont továbbra is várják!

V. Varga József

Valamikor a gyerekek még tojásfát is díszíthettek Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

A húsvéti játék lényegét Kerekes Ildikó polgármester, Sebestyén Melissza közösségszervező és Varga Roberta könyvtáros foglalta össze: a fészekrakók a kerítésükre vagy a házuk elé jól látható fészket építenek, és a fészekbe ajándékokat helyeznek el, ami lehet például plüss figura, saját készítésű kisebb kézműves tárgy, festett vagy csoki tojás, más édesség, keksz. Túlzásokba nem kell esni, apróságokról van szó!

A fészekrakás továbbra is él, de a fészekrablás elmarad. Az önkormányzat a járványhelyzet miatt volt kénytelen ezt a döntését meghozni. A szervezők a fészekrakókat arra kérik, hogy készítsenek fotót, fotókat az alkotásukról, és küldjék azt el a [email protected] e-mail címre (további információt a 06-30-222-5246-os telefonszámon adnak).

Valamikor a gyerekek még tojásfát is díszíthettek
Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

Amint megtudtuk: szeretnék a kötöttségeket kicsit oldani, hiszen egyre nehezebb helyt állni a mindennapokban, fizikálisan és mentálisan is. Mindent megtesznek, hogy a lakosságot segítsék a rendkívüli helyzet elviselésében. Figyelik az országos jó gyakorlatokat, ötletelnek, a víz világnapjára például versíró pályázatot hirdettek, és már készülnek a Föld napjára, április 22-ére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában