KÖZLEKEDÉS

2021.03.21. 18:33

Tavaszi és egy nyári részleges lezárás jön a hárosi M0-ás Duna-hídon

Egy tavaszi és egy nyári részleges lezárás következik a szakaszon, mivel ki kell javítani néhány hiányosságot. A munkálatok előreláthatólag az év végére készülnek el.

A bpiautosok.hu cikke szerint a tavaly tavasszal átadott hidat elővigyázatosságból zárták le, majd részletes vizsgálatok, próbaterhelés és utómunkálatok következtek. Iskolakezdéskor a befektető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF), a kivitelező STR M0-ás konzorciummal együttműködve ideiglenesen forgalomba helyezte, de csak folyamatos biztonsági ellenőrzés mellett.

Sajnos úgy tűnik a hibákat nem sikerült megfelelően javítani, így ismét lezárásokra lesz szükség.

A NIF közleménye szerint már elkészült a közép- és hosszú távú működést biztosító koncepció. Megvalósításának előkészítése folyamatban van, jelenleg az új hídsaruk kiválasztását és az ehhez szükséges egyes szerkezeti elemek megerősítését szolgáló részletes terveket készítik.

A munkák pontos ütemezésése:

  • Az első ütemben 2021. március 22. és 2021. június 14. között a Deák Ferenc híd déli, M5 autópálya felé vezető hídján a szélső forgalmi sávot lezárják, és elvégzik a zajvédő fal befejezési munkáit.
  • Tervezetten 2021. június 15. és 2021. szeptember 1. között pedig a Deák Ferenc híd északi, azaz az M1 autópálya felé vezető oldal hídját teljesen lezárják a beavatkozások megvalósításának idejére. Ebben az időszakban a térségben közlekedők 2×2 sávon haladhatnak a Deák Ferenc híd déli, azaz az M5 autópálya felé vezető oldal hídján.
  • A forgalmi terelések teljes időszakában a kerékpáros és gyalogos forgalom fenntartása biztosított lesz.

    2021. szeptemberétől mindkét hídon a forgalom mindkét irányban, teljes értékűen, 4 forgalmi sávon haladhat, majd decemberig még ismét többször fognak hétvégén dolgozni. Szerencsére ezek már nem fogják döntően befolyásolni a közlekedést.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában