Több tonnás járművekkel is használják

2021.03.26. 14:00

Tábla tiltja, mégis behajtanak a Zrínyi utcába

A közlekedési szabályok figyelmen kívül hagyása, be nem tartása nemcsak balesetekhez vezethet, de a nyugodt életkörnyezetet is kifejezetten zavarhatja.

Baráth Eszter

Még a házban is érezni a súlyos járművek elhaladását – mondja olvasónk

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Lapunk egy olvasója kereste fel szerkesztőségünket azzal a problémával kapcsolatban, hogy Székesfehérváron a Mártírok útját, valamint a Budai utat összekötő Zrínyi utcában egyre több szabálysértő sofőrrel lehet találkozni. Olvasónk elmondása szerint az utóbbi időben – mint mondja, körülbelül a pandémia beköszöntével egyidejűleg lépett fel a probléma – a szűk utcában minden nap számtalan többtonnás gépjármű halad át.

Olvasónk, aki felhívta figyelmünket a tapasztaltakra, a környéken lakik, így első kézből tud beszámolni arról, mi történik az ominózus utcában. A nagy forgalommal kapcsolatban kiemelte, hogy az útszakaszon tábla tiltja a 3,5 tonnánál nagyobb tömegű járművek behajtását. Ennek ellenére leginkább a reggeli órákban előfordul, hogy körülbelül tíz percenként elhalad ott egy-egy nyerges vontató vagy autóbusz. Ezzel kapcsolatban a Volánbusz Zrt.-hez fordult, de elmondása alapján nem kapott segítséget. A délután folyamán lapunk is felkereste a tömegközlekedési vállalatot, lapzártánkig nem érkezett válasz a feltett kérdésekre.

Még a házban is érezni a súlyos járművek elhaladását – mondja olvasónk
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A bejelentést tevő olvasónk elmondta, hogy a Zrínyi utcában a megengedett maximum sebesség 30 kilométer per óra, ami vonatkozik a környező utcákra is, hiszen harmincas zónába tartoznak. A környéken élők mindennapjait az arra közlekedő több tonnás járművek tovább nehezítik azzal, hogy jelentősen túllépik a megengedett sebességet. Olvasónk elmondta, többször tapasztalták már, hogy bár lakóházuk nem az út mellett áll, mégis egy autóbusz vagy teherautó gyors elhaladását követően az épület falai jól észrevehetően beremegnek. Mindemellett az út és az utca sem a több tonnás járművek számára lett kialakítva, így a biztonságos közlekedés is nehézkessé vált.

Olvasónk bejelentése után felkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot is azzal kapcsolatban, mit lehet tenni a helyzet javításának érdekében, cikkünket a többi között az ő válaszukkal is folytatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában