Frissen Fejérből

2021.03.30. 18:00

Nagyheti szentmisék Fehérváron

Nagyhét a húsvéti készülődés legintenzívebb időszaka, amikor több templomi esemény is zajlik. Ezek az idén sem maradnak el: a hívek számára a szertartások nyitottak és hirdethetők.

FMH

Spányi Antal

Fotó: FMH-Archív

Nagycsütörtökön 10 órakor Krizmaszentelési misét tartanak. A Székesfehérvári Egyházmegye tájékoztatása szerint erre a papság közül csak az espereseket és a helyettes espereseket hívták meg, de a hívek a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett részt vehetnek a szentmisén. Nagycsütörtök délután 5 órakor kezdődik az Utolsó vacsora miséje.

Nagypénteken Székesfehérváron is minden évben megtartják a város közös keresztútját a Palotai úti kálváriánál, ez az esemény azonban az idén elmarad. Viszont a nagypénteki szertartást a templomban délután 5 órakor megtartják.

Szintén délután 5 órakor kezdődik majd a Nagyszombati vigília szertartás, míg Húsvét vasárnap délelőtt 10.30 órakor lesz a püspöki ünnepi szentmise.

Az egyházmegye kéri a híveket a járványügyi előírások szigorú betartására!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában