van megoldás

2021.03.27. 07:10

Mit tehetnek a nagy forgalom ellen a Zrínyi utcában?

A Zrínyi utcában olvasónk tapasztalatai szerint 3,5 tonnánál nehezebb járművek is közlekednek a tiltás ellenére. Ezzel kapcsolatban válaszolt a Volánbusz Zrt. és a rendőrség is.

Baráth Eszter

Hamarosan lehet megoldás a Zrínyi utcai problémára

Fotó: Nagy-Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Székesfehérváron, a Zrínyi utcában egy, a környéken élő olvasónk beszámolója szerint a 3,5 tonnánál nagyobb súlyú gépjárművek behajtására vonatkozó tiltó tábla, valamint a sebességkorlátozás ellenére autóbuszok és teherautók is nagy sebességgel hajtanak át az útszakaszon.

A Volánbusz Zrt.-nél olvasónk észrevételével kapcsolatban elmondták, hogy az említett útszakasz nem része a járati útvonalhálózatnak, így a vállalat autóbuszai nem közlekednek a Zrínyi utcában. Az ilyen vagy ehhez hasonló bejelentéseket akkor tudják részletesen kivizsgálni a Volánbusz Zrt. munkatársai, ha tájékoztatást kapnak az érintett autóbuszok forgalmi rendszámáról, valamint a pontos időpontról, amikor a jármű a számára tilos területen járt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatást adott, hogy munkatársaik Székesfehérvár bel- és külterületén is rendszeresen hajtanak végre közlekedésrendészeti ellenőrzést. Azt, hogy melyik útszakaszon milyen típusú ellenőrzés szükséges, alapos felmérés előzi meg. Sebesség-ellenőrzési szempontból például megvizsgálják az utak veszélyességi szintjét, a baleseti helyzet alakulását, a forgalom- és sebességcsillapító intézkedések eredményességét, majd mérlegelik az ellen­őrzés vérható eredményességét. A rendőrség hangsúlyozza viszont, hogy a közlekedésbiztonság javulásának egyik legfontosabb eleme a közlekedők önkéntes jogkövetése. A Zrínyi utcával kapcsolatos észrevételt továbbították az illetékes Székesfehérvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában