marad vagy új jön?

2021.03.24. 15:45

Ki lesz a fenntartó a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolában?

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolában továbbra is marad-e a jelenlegi fenntartó, esetleg a Magyar Evangélikus Egyház veszi át a feladatot.

Baráth Eszter

Marad a fenntartó, vagy egyházivá válik az iskola?

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Kedden megjelenő lapszámunkban olvashatták a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola esetleges fenntartóváltásával kapcsolatos történteket, eseményeket Stermeczki András evangélikus lelkész elmondásában. Így az evangélikus egyház álláspontját már megismerhettük az esetleges változással összefüggésben.

A Dunaújvárosi Hírlapnak a fenntartóváltás lehetőségével kapcsolatban azonban nyilatkozott a jelenlegi fenntartó (korábban nem értük el telefonon), a Dunaújvárosi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója, Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna. Az iskola fenntartói jogának átvételét a Magyarországi Evangélikus Egyház kezdeményezte az Emberi Erőforrások Minisztériumánál. Az átvétel indokairól a Dunaújvárosi Tankerületi Központnak nincs tudomása, a hatályos jogszabályok szerint az átvételi kérelmet a fenntartónak, jelen esetben az illetékes Tankerületi Központnak kellett volna megkapnia – mondta a lapnak az igazgató.

Marad a fenntartó, vagy egyházivá válik az iskola?
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna elmondta, a végleges döntést május 31-ig az oktatásért felelős miniszter hozza meg. A döntés előtt viszont ki kell kérni a szülők, a diák­önkormányzat, az alkalmazottak, az iskolaszék és az ingatlan tulajdonosának véleményét is. A szülői szavazás fontosságát korábban Stermeczki András lelkész is kiemelte, mely döntésüket az online fórumon kapott válaszok alapján hozhatják meg a gondviselők.

Az igazgató hozzátette, ha megtörténik a fenntartóváltás, a tankerületi központ ki fog jelölni egy iskolát, mely kötelező felvételt biztosít majd azoknak a gyermekeknek, akiket szüleik nem szeretnének egyházi fenntartású iskolába járatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában