A Vörösmarty tér burkolata is megújulhat

2021.03.09. 07:15

Egyszerre három helyen is fejlesztenek Fehérvárcsurgón

Több nagyszabású projekt is elindul március hónapban a településen. Már át is adták a három munkaterület, ám a munkák megkezdésével egyidejűleg forgalomkorlátozásokra kell majd számítani.

Palocsai Jenő

A most kezdődő munkák során megújul a Vörösmarty tér Fehérvárcsurgón

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fejlesztésekről Temesvári Krisztiánt, Fehérvárcsurgó polgármesterét kérdeztük. A polgármester lapunknak elmondta: „Március első hetében megkezdődött a faluközpontban található Vörösmarty tér felújítása. A jelenlegi útfelület kiszélesedik négyről hat méterre, új burkolatot kap a parkoló, és felújítjuk a csapadékvíz-elvezetés építményeit is. Erre a Magyar falu programban nyertünk támogatást, még 2019-ben.”

Mint megtudtuk, a 26 millió forintos beruházás a műszaki tartalom módosítása miatt kezdődik csak most. A projekt részeként a már említett felújítások mellett a park zöldfelülete és járdaszakasza is megújul. Nem lesz teljesen lezárva a tér, csak időszakos korlátozásokra kell számítani, a májusig tartó munkálatok igénye szerint.

Március közepén elkezdődnek a Kossuth utca, Deák Ferenc utca, Arany János köz által határolt terület víztelenítési munkálatai. A Belügyminisztériumtól elnyert 77 millió forintos támogatásból a területen fakadó forrásvizeket gyűjti össze a kialakítandó rendszer.

A most kezdődő munkák során megújul a Vörösmarty tér Fehérvárcsurgón
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Időszakosan lezárásra kerül a játszótér is a szeptemberig tartó munka során. Temesvári részletezte, hogy ejtőkutak és kőbordák kialakításával történik a kivitelezés. A felszín alatti rendszerben összegyűjtött víz egy része a jelenleg is üzemelő Deák utcai felszíni ágba megy, amely a kastélytavat is táplálja. A többi pedig egy újonnan kialakított Kossuth utcai felszíni ágba kerül.

A székesfehérvári tankerület által pályázott támogatásból a helyi általános iskola felújítása is megkezdődik a tavaszi hónapok során, és várhatóan az őszi iskolakezdésig tart. Az épület szigetelése a nyílászárók cseréjét követően történik majd meg. A belső villany- és fűtésszerelési, valamint tanterem-felújítási munkák várhatóan majd csak a nyári szünetben indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában