Száz zsák az árokban

2021.03.16. 07:20

Csaknem 15 köbméter szemetet szedtek össze

Csaknem 15 köbméter szemetet szedtek össze a település önkéntesei a Mór felé futó bekötőút mentén.

Palocsai Jenő

Az önkéntesek közel 15 köbméter szemetet szedtek össze

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Közel negyvenfős brigád gyűlt össze szombaton reggel 8 órakor a Nagyveleg tábla alatt, hogy elvégezzenek egy nagy feladatot. A Mór felé vezető bekötőutat, pontosabban annak két oldalát tették rendbe az önkéntesek, valamit az őket vezető Kosárszki József. A polgármester az indulást megelőzően elmondta, nagy munka előszobájában van a község, ugyanis a nemzeti ünnep másnapján, március 16-án megkezdődik a Mór felé vezető bekötőút felújítása. Ezért döntött úgy a képviselő-testület, hogy megtisztítják az út két oldalát.

A nemes feladatban részt vett Törő Gábor országgyűlési képviselő is, aki indulás előtt megköszönte az önkéntesek elszántságát és buzdította őket, hogy a résztvevők saját közösségi oldalaikon minél többfelé juttassák el az üzenetet, hogy érdemes tenni saját környezetünk tisztaságáért.

Az önkéntesek közel 15 köbméter szemetet szedtek össze
Fotó: Fehér Gábor / FMH

A szemétszedési akcióban a brigádot kettéosztották. Az egyik felét elvitték autóval a Mór felőli végpontra, ennek köszönhetően két csapat, közel nyolcvan kéz egymás felé igyekezve pakolta zsákokba az út menti árokba és erdős szakaszokba kidobott szemetet.

Megközelítőleg száz zsák telt meg a munka során, ezeket a Magyar Közút munkatársai szinte azonnal elszállították Molnár István igazgató közreműködésével. A két egymással szemben, de egy célért dolgozó csapat a nagyjából féltávon elterülő hancsikosi rész felé igyekezett, különösen azért, mert a napfényes, ám hűvös időben forró teára és kávéra hívta őket a Velegi Kalandtanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában