a községért

2021.03.25. 07:30

Civilek a pályán – Mindenki ott segít, ahol tud Bakonycsernyén

A nagyközség önkormányzata folyamatosan figyeli a pályázati lehetőségeket, hogy fejlődjön a közösség élettere, de a helyi civilek is kiveszik a részüket a munkából.

Palocsai Jenő

A húsz köbméter vizet befogadó tartálynak köszönhetően mindig zöld lesz a pálya

Fotó: Önkormányzat

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Bakonycsernyei Horgász Egyesület mennyi szervezési és áldozatos társadalmi munkával újította meg a horgásztavak zsiliprendszerét, és tartja karban a több hektárnyi zöld felületet és utat a tavak körül.

Azonban nem ők az egyedüli civil szervezet, amely aktívan tesz a település jövőjéért. A Bakonycsernyei Bányász Sport Egyesület is folyamatosan nyújt be pályázatokat, melynek segítségével fejleszti a kezelésében lévő létesítményt és annak környezetét. Ide tartozik a sportöltöző felújítása vagy a kisbuszok vásárlása is. Ezeket vagy akár a műfüves labdarúgó pályát az önkormányzat is használhatja közcélra a szervezetek között megkötött megállapodások alapján.

Tavaly novemberben kezdődött például az automata öntözőrendszer kiépítése a sportpályán. A fejlesztés egy, a Magyar Labdarúgó Szövetség által elbírált tao-s, vagyis társasági nyereségadós pályázatból valósul meg, melyhez az egyesület saját forrást is biztosított. Novemberben lerakták a csöveket, most márciusban pedig megérkezett és nagy munka árán ugyan, de helyére került az a 20 köbméteres vízgyűjtő tartály, mely a sportpálya öntözőberendezésének egyik legfontosabb eleme.

A húsz köbméter vizet befogadó tartálynak köszönhetően mindig zöld lesz a pálya
Fotó: Önkormányzat

Persze az önkormányzat sem tétlen, tudtuk meg Turi Balázstól. A polgármester elmondta: – Több éve már, hogy így a tél vége felé elindul a közmunkás csapatunk, és megtisztítja közterületeinket az eldobált, elhagyott szeméttől. Az idei évben sem volt ez másképp, és sajnos a legtöbb hulladékot az önkormányzati külterületi ingatlanokról gyűjtötték össze. A nagyközség vezetése egyetért abban, hogy a jogszabályok nyújtotta kereteken belül a jövőben még határozottabban fog fellépni az illegális szemetelőkkel szemben.

A teljes területen elvégzett munka eredménye összesen 23 darab 100 literes zsák szemét, illetve 4 köbméternyi építési törmelék volt. Az összegyűjtött hulladék elszállításában idén is a Depónia Kft. segített Bakonycsernyének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában