biztonságosabbá válik

2021.03.17. 14:00

Állandó balesetveszély az Auchan-körforgalomnál: végre történik valami?

Az Auchan-körforgalomként ismert csomópont évek óta nagy problémát jelent az arra közlekedők számára. Vargha Tamás országgyűlési képviselő bejelentése alapján hamarosan biztonságosabbá válik a körforgalom.

Baráth Eszter

Bizonságosabbá válik a lehajtás, átépítik a körforgalmat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Évek óta fontos és egyre sürgetőbb kérdés a Székesfehérváron csak Auchan-körforgalomként nevezett csomópont sorsa. Mivel nem megfelelő a körforgalom áteresztő képessége, az M7-es autópálya ide vezető lehajtójánál napi szinten alakulnak ki hosszú sorok (képünkön), emiatt többször is volt itt baleset. A városvezetés és a szakemberek hosszú ideje dolgoznak azon, hogy biztonságosabbá és használhatóbbá váljon a csomópont. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője közösségi oldalán bejelentette, az erre irányuló közbeszerzés még idén befejeződhet, így a tényleges munkálatok várhatóan már a jövő év elején megkezdődnek. A hamarosan megvalósuló változás nem a végleges megoldást jelenti, de jelentős előrelépés.

Bizonságosabbá válik a lehajtás, átépítik a körforgalmat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Sárkeresztúri út, az M7-es autópálya, a 63-as főút és a közeli áruházakhoz vezető út találkozásánál lévő körforgalom hatalmas forgalmat bonyolít le. A reggeli és a délutáni csúcsforgalomban különösen balesetveszélyessé válik a csomópont és annak környéke.

Az M7-esről lehajtókat sem tudja elég gyorsan átengedni a körforgalom, így az autópályán kialakított, meghosszabbított és kijelölt lassítósávban a nagy sebességgel közlekedők mellett kell várakozniuk azoknak, akik letérnének. A csomópont több kisebb és nagyobb balesetnek volt helyszíne az elmúlt esztendők során, így annak bővítése évek óta fontos kérdés, amin folyamatosan dolgoztak a szakemberek.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője közösségi oldalán közzétett videójában jelentette be, hogy a csomópontot érintő fejlesztések előkészületei zajlanak. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy ebben az évben véget érhet az erre irányuló közbeszerzési eljárás, így azt követően, a jövő év elején elkezdődhetnek a tényleges munkálatok. A körforgalom ennek köszönhetően a jövőben nagyobb áteresztő képességgel rendelkezik majd. Vargha Tamás videójában elmondta, nem ez lesz a végső megoldás.

Dolgoznak azon, hogy a Székesfehérvárt nyugati irányból elkerülő út közvetlenül az M7-es autópályához csatlakozzon egy úgynevezett negyedik fehérvári le- és felhajtóval. Vargha Tamás kiemelte, ezzel kapcsolatban már elkészültek az előzetes környezetvédelmi tanulmányok. A negyedik lehajtó egy hosszabb munka során valósulhat meg, de a képviselő úgy véli, érdemes türelmesnek lennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában