összetartozás

2021.03.24. 07:10

A Petőfi öregdiákjai is segítik az iskolát

Eredményesen vett részt a Volt Sárbogárdi Diákok az Alma Materért nevű alapítvány az egyik, helyben is működő nagyáruház Ön választ, mi segítünk programjában.

Majer Tamás

„Reméljük, diákjaink minél előbb birtokba vehetik!”

Fotó: az iskola

– A Petőfi Sándor Gimnázium udvarán lévő közösségi tér fejlesztését tervezzük padokkal a meglévő kültéri fitneszgépek mellé a szabadidő kulturált eltöltéséhez – fogalmaztak pályázatukban az alapítvány képviselői. – Virágoskert építésével kísérnénk a projektet az esztétikus környezet létrehozására törekedve. A kezdeményezéssel 500–800 főnek biztosítanánk lehetőséget az aktív kikapcsolódáshoz – írták.

Az Együtt a szabadban című pályázat eredménye már látható is az iskola udvarán, a jó minőségű udvari „pihenőgarnitúrát” már fel is állították.

„Reméljük, diákjaink minél előbb birtokba vehetik!”
Fotó: az iskola

– Reméljük, diákjaink minél előbb birtokba vehetik! – olvasható a közösségi oldalon. 1988-ban alakult meg a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium Öregdiákjainak Egyesülete. Alapítványuk a Volt Sár­bogárdi Diákok az Alma Materért.

Az egyesület céljai közé tartozik, hogy a gimnázium hajdani diákjaiban ébren tartsák az összetartozás érzését, ahogy a hátrányos helyzetű, kiváló képességű tanulók támogatása is. Az egyesület tagja lehet minden olyan feddhetetlen, nagykorú polgár, aki a gimnáziumban érettségizett, vagy annak jogelődjében, a tanítóképzőben képesítőzött, vagy legalább két évig az iskola diákja, tanára volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában