Koronavírus Fejérben

2021.03.25. 07:10

A megyei kórház átveszi az irányítást

Az új rendelkezések szerint az önkormányzati szakrendelők, valamint a háziorvosi szolgáltatók szakmai irányítását átveszik a területileg illetékes kórházak, valamint a több szakvizsgával rendelkező háziorvosokat is berendelhetik szakrendelői és kórházi feladatokra.

S. Töttő Rita

A háziorvosok, asszisztensek kórházi berendelésére is javaslatot tehetnek mostantól az irányító kórházak

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A vészhelyzet idejére a területileg illetékes kórházak szakmai irányítása alá kerülnek az önkormányzati fenntartásban működő szakrendelők – áll a 2021. március 23-án megjelent Magyar Közlöny 137/2021-es kormányrendeletében. Ez azt jelenti, hogy a kórházak átveszik azok szakmai irányítását, működési felügyeletét, és javaslatot tehetnek az egészségügyi dolgozók és szakdolgozók kórházi, szakrendelői berendelésére.

A jogszabály azt is kimondja, hogy az egészségügyi intézmények a veszélyhelyzet ideje alatt folyamatos munkarendben működnek. E rendelet szerint tehát a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház ez idő alatt átveszi a bicskei, abai, velencei szakrendelő szakmai irányítását, továbbá, mivel jelenleg a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház is a megyei kórház alá tartozik, így átmenetileg az ercsi szakrendelőét is.

A háziorvosok, asszisztensek kórházi berendelésére is javaslatot tehetnek mostantól az irányító kórházak
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az új rendelet mindemellett arról is rendelkezik, hogy a több szakvizsgával rendelkező háziorvosokat – a védőoltási tevékenység sérelme nélkül – berendelhetik a megyei fekvőbeteg- és járóbeteg-szakrendelő intézetekhez is.

De arról is szól, hogy hasonlóan a szakrendelőkhöz, a háziorvosi szolgálatok szakmai irányítása is mind a területileg illetékes kórházak alá tartozik majd a vészhelyzet ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában