velencei-tó

2021.03.13. 07:30

A lassan melegedő vízben a keszegek és ezüstkárászok mellett egyre gyakoribb vendég volt a ponty is

Egy őshonos faj telepítését végezte el a Velencei-tó horgászati hasznosítója az elmúlt napokban. Megtartani tilos!

Tihanyi Tamás

A Velencei-tó északi partja, Szúnyog-sziget. Kora ősz, fáradt napsugarak, borult égbolt – ideális az idő a horgászatra

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az elmúlt időszakban a kora tavaszi időjárás kedvezett a horgászoknak. A hajnali órákban még ugyan fagypont alá csökkent a hőmérséklet, de délutánra már 10 fok fölötti értékeket is mértek. A lassan melegedő vízben a keszegek és ezüstkárászok mellett egyre gyakoribb vendég volt a ponty is a horgokon – tudtuk meg Bozai Zsolttól, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetőjétől.

A szakember a Fejér Megyei Hírlapnak azt is elmondta még: – A legtöbb halat a sekélyebb területeken ​sikerült szákba terelni, de a mélyebb részeken is akadt néhány példány. Mindemellett jutott egy telepítés erre a hétre is: mintegy 500 kilogramm széles kárászt helyeztek ki a Velencei-tóba. Ez az őshonos faj a jelenlegi szabályozás szerint nem fogható, így ha valakinek a horgára akad, azonnal vissza kell engednie a vízbe – értesültünk Bozai Zsolttól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában