700 millió a gyógyszer

2021.02.03. 18:19

Zsombinak gyűjtenek – Tóth Sándor váli hegymászó licitre ajánlotta a relikviáit

Tóth Sándor váli hegymászó is csatlakozott az SMA-betegségben szenvedő Zsombor gyógyszerére gyűjtőkhöz. A hegymászó az Antarktiszt megjárt magyar zászlót, gleccservizet és kihűlt vulkáni köveket ajánlott fel licitálásra. Szerda este 10 óráig várják az ajánlatokat a ritka tárgyakra.

Zsohár Melinda

Magyar idő szerint 22 óra 10 perckor értek a csúcsra, negyedórát töltöttek fent, aztán indultak vissza

Fotó: Tóth Sándor

Magyarországon már részesült nagy adományban két kis beteg, hogy szülei megvehessék számukra a világ legdrágább gyógyszerét, a Zolgensmát. Zsombor szintén ritka genetikai betegségben, a gerincvelői izomsorvadás 1-es típusú válfajában szenved, ám ez a gyógyszer képes a hibás gén helyére beépülni, s megállítani a halálos kórt. A több mint 700 millió forintba kerülő génterápiás szer az egyetlen esély arra, hogy Zsombi valaha lábra álljon. A család a szer költsége mellett az egyéb felmerülő kórházi és a kezelés alatt történő lakhatási költségek miatt 730 millió forintot gyűjt, a legfrissebb hírek szerint a napokban az adományok összege túllépte a 468 millió forintot.

A licitre bocsájtott zászló Forrás: Tóth Sándor

Válban Oroszi Ágnes is csatlakozott az országos gyűjtés szervezőihez, Tóth Sándor az ő hívó szavára döntött úgy, hogy a számára becses relikviákat felajánlja. Az antarktiszi expedíció során 2019. január 15-én 22 óra 10 perckor ért fel a 4288 méter magas Mount Sidley csúcsára. Fotón örökítették meg a magyar zászlóval a hegymászót, ám nem hagyhatnak semmit a helyszínen, így hazahozta a trikolórt. Gleccservizet fogott kis üvegben, valamint a hideg birodalmában rekedt egykori vulkáni kődarabokat – ezeket nem tilos elhozni. A gleccservizet isszák az expedíció során is. Tóth Sándor elmondta, a licitben a második „helyezettnek” is felajánl gleccservizet és vulkáni köveket, zászlót azonban csak egyetlen egyet vitt magával. Reméli, a megvásárló örömét leli benne, s az összeg hozzájárul a kis beteg gyógyulásához.

Licitálni lehet itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában