Koronavírus Fejérben

2021.02.11. 07:20

Újraindul az egynapos sebészet a két megyei kórházban

Az egynapos sebészeti ellátások fokozatosan újraindulnak a két megyei kórházban.

S. Töttő Rita

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Ismét engedélyezettek az egynapos ellátások, kivételek ezalól a szájsebészeti és a fül-orr-gégészeti beavatkozások, amelyekre előjegyzést kell kérni. A beavatkozásokat megelőzően 3 nappal PCR-tesztet kell végezni, a műtét napján pedig további egy antigéngyorsteszt elvégzésére van szükség.

– A dunaújvárosi Szent Panthaleon Kórházban a kedvező járványügyi mutatók miatt korlátozott számban, fokozatosan, a terhelésnek megfelelően indulnak újra az egynapos sebészeti ellátások, kivéve a fül-orr-gégészeti és a szájsebészeti tervezhető ellátásaink – mondta el a Hírlapnak Mészáros Lajos intézményvezető, hozzátéve, Dunaújvárosban a szemészeti beavatkozásokkal, lencsebeültetésekkel kezdenek, a várólistának megfelelően fogják értesíteni a betegeket. – A járványügyi ellátásból felszabaduló humán erőforrás mértékének megfelelőn folyamatosan bővítjük az egynapos sebészeti ellátásainkat – hangsúlyozta.

A megyei kórházban is hamarosan elindulnak az egynapos sebészeti beavatkozások. A kórház tájékoztatása szerint a Fejér Megyei Szent György Kórház központi telephelyén február 15-től indul el az egynapos sebészeti beavatkozás. Hétköznaponként az ellátás három alkalommal két műtőben, két napon keresztül pedig egy műtőben történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában