a kiszebábot online égették

2021.02.15. 07:10

Télűzés velencei módra – Zenészek járták a várost

Tömegrendezvényeket továbbra sem lehet tartani, ám Velencén úgy döntöttek, ha karnevál nem is lesz, de a télűzés idén sem maradhat el!

Borsányi Bea

Két díszes lovaskocsi járta végig Velence utcáit szombaton: az egyiken magyar, a másikon balkáni népzene szólt

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kisvárosban nem szerették volna megszakítani a többéves hagyományt, s bár az idén a nagy tömeget vonzó fesztivál elmaradt, de a kiszebábot elégették és egész napos, részben online programmal igyekeztek jó hangulatot teremteni.

Két díszes lovaskocsi járta végig Velence utcáit szombaton: az egyiken magyar, a másikon balkáni népzene szólt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Délelőtt két feldíszített lovaskocsi indult útnak Ófalun és Újtelepen, s járta végig Velence utcáit. Az egyiken balkáni, míg a másikon magyar népzenét játszó zenekar foglalt helyet, illetve vonult a kocsi mellett, hogy a zenészek a nagy hidegben „össze ne fagyjanak”. Napközben a város közösségi olda

lán több élő bejelentkezésben is nyomon lehetett követni a történéseket, illetve a gyerekek farsangjáról mutattak felvételeket, valamint újrahasznosított anyagokból készült jelmezekre is lehetett szavazni. Három helyi étterem vállalta, hogy újragondol és elkészít három ételt, amelyeket szintén a közösségi hálón mutattak be. Terítékre került a sztrapacska, a velencei halászlé és a krumplikása.

A programot záró kiszebábégetésre délután az Északi strandon került sor, amit szintén online lehetett nyomon követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában