támogatást és tapasztalatot

2021.02.03. 14:45

Sakkfigurák hatalmas csatája – Mindkét fehérvári iskola osztálya nyert

A diadalnak mindkét fehérvári intézmény a részese lett. A közönségszavazást az István Király Általános Iskola 2. c osztálya nyerte, a zsűri által választott győztesek közé pedig bekerült a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 7. c osztálya.

V. Varga József

A Király (István?) győzelemre vezette a 2. c osztályosokat

Fotó: Az iskola

Az egyik magyar érdekeltségű pénzintézet kilencedik alkalommal hirdette meg az általános iskolás gyerekek környezettudatos, felelős gondolkodásának erősítése jegyében a Zöldsuli programjának pályázatát – tájékoztatta lapunkat Rácz Katalin pedagógus.

A pályázat témája ebben a tanévben a Másképp élünk – Tudatos az új normális! gondolat kreatív eszközökkel történő bemutatása volt, ahol a diákok feldolgozták, hogy számukra milyen is az „új normális”, hogyan változtattak a korlátozások időszaka alatt a szokásaikon, hogyan élnek, vásárolnak, közlekednek másként és tudatosabban, és ez hogyan segíti megóvni a Föld erőforrásait, csökkenteni a túlfogyasztást és az ökológiai lábnyomunkat. A pályázatok a példamutatásra fókuszáltak, hiszen a Zöldsuli program célja nem más, mint a környezettudatos gondolkodás erősítése az általános iskolás nebulók, vagyis a jövő generációjának aktív bevonásával.

A Király (István?) győzelemre vezette a 2. c osztályosokat
Fotó: Az iskola

A kiírók végül is 15 iskolát jutalmaztak. A közönségszavazáson a tíz, legtöbb online szavazatot gyűjtő osztály pályázata egyenként 200 ezer forintos támogatást nyert. Ezenkívül a szakmai zsűri döntése alapján további öt pályázat egyenként 500 ezer forintos támogatásban részesült. A nyereményeket mindkét esetben a digitális oktatáshoz kapcsolódó eszközökre, szolgáltatásra használhatják fel.

A közönségszavazáson az első helyen végző István Király iskola 2. c osztályosai vidám, zenés videót készítettek, amelyben az ötleteléstől egy történetbe ágyazva mutatták be, hogy a kidobásra szánt tárgyakat hogyan lehet újrahasznosítani, s olyan értékes dolgot készíteni belőlük – esetükben sakkfigurákat –, amivel még a Sakkpalota programjukat is színesíthetik.

A zsűri által választott öt győztes közé került Tóparti iskola 7. c osztályosai Óvd magad és környezetedet, élj egészségen! címmel az ökotudatosság fejlesztésére szánt társasjátékot készítettek, amellyel bemutatták, hogyan kell helyesen cselekednünk, ötleteket adva a tudatos döntésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában