Emléknap

2021.02.26. 07:41

Magánszemélyek helyezték el virágaikat, koszorúikat

Csütörtökön volt a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja, aminek gyökere

NZP

2021.02.25. Koszorúzás a kommunista áldozatok emléknapja alkalmábóa az 56-osok terén. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

1947. február 25-re nyúlik vissza, amikor a szovjet hatóságok földalatti szervezkedés vádjával letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták Kovács Béla kisgazdapárti politikust, aki fellépett a kibontakozóban lévő kommunista uralom ellen. Mihail Gorbacsovnak volt köszönhető, hogy a Szovjet Legfelső Katonai Ügyészség 1989. május 25-én posztumusz rehabilitálta Kovács Bélát. A politikus elhurcolásával itthon megkezdődött a második hullámos kommunista diktatúra, amelynek áldozatairól 2001. február 25. óta megemlékeznek. Tegnap magánszemélyek helyezték el virágaikat, koszorúi kat a fehérvári emlékműnél.

Jegyzet a sátántól rettegőkért

Kedves Karesz! Olvasom Fricivel írt irományotokat, és bizony vaskosan bejött jó pár gondolat mindabból. Mondhatnám, nem semmi, amit kitaláltatok. Eleve az, hogy alaposan becsomagoltatok nagyon sok embert egyetlen fogalomba, így bármikor elő lehet rántani azt az unalomig használt szófordulatot, hogy burzsoá vagy tán még dögösebben, burzsuj. Nem véletlenül használtátok 134 alkalommal abban a kiáltványnak nevezett fércműben ezt a gyűjtőfogalmat, hiszen ezen keresztül akartatok érvényt szerezni erőszakos agyrémeiteknek. Mindent elárul utolsó bekezdésetek egyik sora: „céljaik (mármint a kommunistáknak) csakis minden eddigi társadalmi rend erőszakos megdöntésével érhetők el.” Ma 173 éve annak, hogy erőszakra buzdítottátok az arra alkalmas embereket, és művetek eredménye tökéletes: több száz millió halott, rettegés, horror, terror. 173 év és még mindig köztünk járnak azok a pribékek, akik föld alatt, szónoki emelvényen, sajtóban, utcán, téren fenyegetik az embereket, és az erőszaknak nincs vége. A gyilkológépek kétszázmillió embert öltek meg a Szovjetunióban, milliók haltak meg Európában, az ázsiai szörnyetegekről ne is beszéljünk, hiszen ki ne tudna a kicsiny ország, Kambodzsa hatmillió áldozatáról. Karcsi! Képzeld, a mű annyira durván működik, hogy még 2021-ben is hallani olyat, hogy a piszkos besúgóitok miatt akár közéleti figurák is csak titokban, magánszemélyként emlékeznek meg áldozataitokról. Azt hiszem, kimondhatom, rohadék munkát végeztetek, talán épp a sátánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában