Sikeres projektzárás

2021.02.26. 08:00

Közel kétszáz köbméter illegális szeméttől tisztították meg Fehérvár egyes területeit

Közel kétszáz köbméter illegálisan lerakott hulladékot szállítottak el tizennyolc ingatlanról a városgondnokság munkatársai a „Tisztítsuk meg az országot!” projekt keretében.

Héjj Vivien

Háztartási, kerti, valamint veszélyes hulladékot is találtak Fotó: FG / FMH

Mint arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően közel hatmillió forint támogatást nyert a „Tisztítsuk meg az országot!” program keretében. Ennek révén 18, a város illetékességi köréhez tartozó területről távolították el az ott illegálisan elhelyezett, jelentős mennyiségű hulla­dékot. A városgondnokság munkatársai a több hétig tartó projekt során megtisztították többek között a börgöndi átkötőutat, valamint az Aszalvölgyi árok és a Budai út egyes területeit. Csak a Budai út végénél kilenc darab, hét köbméteres konténer telt meg az ott talált szeméttel.

Háztartási, kerti, valamint veszélyes hulladékot is találtak
Fotó: FG / FMH

Korábban a szemét végső mennyiségét körülbelül ötszáz köbméterre becsülték a szakemberek, ám a végső szám szerencsére jóval kevesebb lett: összesen 173 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze a városgondnokság mun­katársai. A hulladékok összetétele vegyes: a háztartási és kerti hulladék mellett építési törmelékeket, műanyag-, csomagolási, valamint veszélyes hulladékot is találtak az érintett területeken. Az összegyűjtött szemét – a veszélyes hulladékok kivételével – a csalai hulladéklerakóba került. A projekt kapcsán Cser-­Palkovics András polgármester korábban elmondta, a hosszú távú cél az lenne, hogy ne alakuljanak ki ilyen lerakóhelyek, ezért törekedni kell a felelősök megtalálására, felelősségre vonására. Egyúttal arra kérte a lakosságot, ha valaki illegális szemétlerakást észlel, tegyen bejelentést az önkormányzatnál, a városgondnokságnál, a hulladékszállítást végző cégnél vagy akár a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában