Fejlesztés

2021.02.15. 07:20

Közel fél kilométer új járda épült Velencén

Közel 500 méter új járda épült három helyen a városban, amelyeket szombat délelőtt adtak át.

Borsányi Bea

Tessely Zoltán (balra) és Gerhard Ákos (jobbról a második) a járdaavatáson. Javuló együttműködés?

Fotó: Faragó László

A kivitelezéssel az újtelepi Iskola utca középső szakaszának járdája újult meg 390 méter hosszúságban, 50 méter új járda épült a Fő utcán és új térkőburkolatot kapott a két ófalusi templom közötti 50 méteres járdaszakasz.

Az építéshez szükséges összeghez a velencei önkormányzat 3,75 millió forint önrészt biztosított, és még az előző önkormányzat nyújtotta be azt a belügyminisztériumi pályázatot, amelynek köszönhetően 11,25 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a város. Ezért is nevezte gesztusértékűnek az átadóra szóló meghívást Tessely Zoltán, a terület országgyűlési képviselője, aki egyben abbéli reményét is kifejezte a szombati eseményen, hogy a jövőben akár több projekt keretében is tudnak majd együtt dolgozni az új önkormányzattal.

Tessely Zoltán (balra) és Gerhard Ákos (jobbról a második) a járdaavatáson. Javuló együttműködés?
Fotó: Faragó László

Erre talán már jó példa lesz a Magyar Turisztikai Ügynökség strandpályázata, amelyben már közösen tevékenykednek a sikerért. A képviselő szerint, ha mind a két fél a helyes következtetéseket vonja le az elmúlt időszakból, húsvétkor új élet kezdődhet a közte és a velencei vezetés közötti együttműködésben, ami legfőképpen a város lakóinak érdekeit szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában