Pontosan mérhető

2021.02.23. 07:40

Közel 11 ezer eurós támogatásban részesült a Széchenyi-technikum

Hétfőn ünnepélyesen átadta a HTM Zrt. a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikumának a többmilliós felajánlást.

Palocsai Jenő

Horváth Lajos Zoltán igazgató örömmel vette át a műszereket Pándi János vezérigazgatótól Fotó: NN / FMH

Fotó: NAGY NORBERT

A közelmúltban a Széchenyi Technikum egy felajánlást kapott a neves vállalattól, amellyel egyébként hosszú évek óta már duális partneri kapcsolatban vannak. A cég és az iskola mindent elkövet, hogy az új szakképzési törvényhez igazodva, a diákok minél gyorsabban találkozzanak a legfejlettebb ipari technológiákkal. Ennek fényében most négymillió forint értékben professzionális mérőeszközöket kapott az iskola a képzéshez.

Hogy a fiatal megtalálja, mit is szeretne csinálni élete során

Horváth Lajos Zoltán igazgató hangsúlyozta: – Fontos, hogy amikor a tanulók kikerülnek az iparba, már megszokott partnerként köszöntsék ezeket az eszközöket és ne akkor találkozzanak velük először. Cser-Palkovics András polgármester úgy fogalmazott, hogy már önmagában jelentős dolog egy 11 ezer eurós támogatás, ugyanakkor ezeket a fontos eszközöket napokon belül birtokba vehetik azok, akiknek ezt a cég igazából szánta, vagyis a diákok. Ők a ma tanulói és a holnap munkavállalói. A Fehérváron és a térség szempontjából is jelentős középiskola a gyönyörű környezetben, az egyre jobb eszközparkkal és a mögöttük álló szakemberekkel, illetve a duális partnerek a saját hozzáállásukkal mind azt segíti, hogy a pályaorientáció sikeres legyen, hogy a fiatal megtalálja, mit is szeretne csinálni élete során.

Horváth Lajos Zoltán igazgató örömmel vette át a műszereket Pándi János vezérigazgatótól
Fotó: NN / FMH

Ehhez hozzátartozik, hogy a kormány egy jelentős bejelentést tett a hétvégén, mely mely szerint 30 milliárd forintot biztosít az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára, és ez majd hatni fog a Széchenyire és hatni fog ezáltal a magyar gazdaságra is. Pándi János, az adakozó cég vezérigazgatója elmondta: – Én úgy érzem, a cél közös. Kellenek a jó szakemberek a vállalkozások elősegítésére, hogy közösen tudjunk fejlődni, és ehhez szeretnénk segítséget nyújtani ezzel az eszközcsomaggal. Az iskola igazgatója elmondta, hogy a végzősök megnyugodhatnak mert hétfőn, az érettségi felkészítés kis csoportos konzultáció keretében elindult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában