Feketehegy

2021.02.09. 20:00

Kátyúk és sár a Kőrösi utcában – Egy szakaszát már felújították, de hogyan tovább?

Egy olvasónk jelezte irányunkba, hogy a székesfehérvári Kőrösi utca lakóinak mindennapjait jelentősen megnehezíti az út állapota, ami folyamatosan romlik.

Baráth Eszter

A képen a „sérelmezett”, gidres-gödrös útszakasz látható mostani állapotában

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Feketehegyen húzódó Kőrösi utca egy szakasza murvás borítással rendelkezik, ami olvasónk elmondása alapján évek óta okoz gondot az ott élőknek, az áthaladóknak és a zártkertek tulajdonosainak egyaránt. Az úton nemcsak a sok mély kátyú és a sár okoz problémát, hanem a száraz, meleg napokon a rendkívül nagy mennyiségű por, ami egy autó elhaladását követően a levegőbe kerül. Olvasónk elmondta, hogy az útkezelővel folyamatos kapcsolatban állnak, a szakemberek évente néhány alkalommal foltozzák is a kátyúkat. Ezek a javítások viszont csak ideiglenes megoldások, hiszen a pótlások rövid időn belül kifordulnak helyükről. Olvasónk kiemelte, a felszálló por mértékét mutatja az is, hogy miután egy lakó szakemberekkel végeztetett felmérést, megállapították, a levegőben lévő por mértéke nem a legegészségesebb a szóban forgó területen.

A Farkasvermi út felőli szakasz elkészült már
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt időszakban számos lehetőséget próbáltak megragadni annak érdekében, hogy a körülmények javulhassanak. A problémát jelezték a városrész önkormányzati képviselőjének, Szigli Istvánnak, valamint Székesfehérvár polgármesterének, Cser-Palkovics Andrásnak is, akik a bejelentést követően közösen tartottak helyszíni bejárást. Ezután az utca első szakaszát felújították. Olvasónk elmondta, a lakók számára ez teljesen megfelelő, szeretnék, ha a folyamat folytatódna a további szakaszon is, de az utóbbi időben nem történt előrelépés az ügyben.

A képen a „sérelmezett”, gidres-gödrös útszakasz látható mostani állapotában
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Megváltozott költségvetés

A kérdéssel kapcsolatban Bozai István, a Városgondnokság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Kőrösi út első, sűrűbben lakott szakasza mart aszfalt burkolatot kapott, melynek tetején néhány centimétert stabilizáltak. Ezt a technológiát a városban itt használták először, de mivel az elkészült részen jól működik, ez lehet a megoldás a további szakaszra is. Kiemelte, hogy az ehhez tartozó tervek elkészültek, a munkálatok körülbelül 20 millió forintba kerülnének. A város természetesen nem feledkezett meg a Kőrösi utcáról sem, viszont a járványhelyzet hatására a költségvetés megváltozott, így mérlegelni kell. Bozai elmondta, hogy a feketehegyi út is szerepel a listán, de sorban kell haladniuk, aminek egy fontos szempontja az út vagy útszakasz forgalma. Így először azokat az utcákat javítják ki vagy újítják meg, melyeket naponta nagyobb forgalom érint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában