Online premier

2021.02.08. 07:10

Kis farsangi koncertekre kerül sor az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskolában

Az enyingi református általános és művészeti iskolába járó diákok családjai közül többen úgy döntöttek, anyagilag is hozzájárulnak az intézmény vírushelyzet elleni védekezéséhez. A mai napig félmillió forintnyi felajánlás, támogatás érkezett. Köszönet érte! – mondta az igazgató.

V. Varga József

Tinódi néptánc

– A szokásos fejlesztéseken túl több jelentős, fontos dologra is jutott ezekben a hónapokban – osztotta meg lapunkkal a jó híreket Szabó Szilárd, a Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola igazgatója. – Bútorokat, hangszereket szereztünk be, párátlanítottuk a tornaszobát, új mosdót alakítottunk ki. Hála Istennek, ezeket már talán a szokásos fejlesztéseknek nevezhetjük.

Függeszkedj, mássz, ugrálj!
Fotó: Az iskola

– Az évek óta tervezett parkoló kialakítása viszont a másik kategóriába tartozik. A múlt évben megvásároltunk egy ingatlant az iskola szomszédságában. A rajta lévő épületet lebontottuk, és egy murvás parkolót alakítottunk ki. Sokkal egyszerűbbé, biztonságosabbá vált a parkolás, már nem a 64-es főút felől kell megközelíteni az iskolát.

Török Bálint-napok az iskolában Fotó: Az iskola

– Régi álmunk volt egy kültéri fitneszpark, ami most valóra vált a gyerekek nem kis örömére. Jó nézni a kondiparkban függeszkedő, mászó, ugráló nebulókat. Futópálya és távolugró gödör is épült – ezzel is szélesedett a sportolási lehetőségek palettája – tette hozzá az igazgató.

Karantén-kiállítás a diákok fotóiból, memóriajátékkal
Fotó: V. Varga József (FMH-archív)

Szabó Szilárd egy folyamatban lévő projektről is beszámolt. Amint elmondta: Kiss Gábor, a néptánc tanszak vezetője sem a tétlenkedéséről híres. Újabb és újabb ötletekkel áll elő, rendkívül lelkesen irányítja a rá bízott kis táncosokat.

Már megkezdődött annak a videónak a forgatása, mely néptánccsoportjaik legújabb koreográfiáit mutatja be. A táncokat a díszteremben veszik fel, népviseletben, „teljes harci díszben” készül a felvételsorozat az Enying TV közreműködésével. Pár hét múlva látható lesz valamennyi néptáncprodukció az online térben. Úgy gondolják, nemcsak a néptáncos szülőknek, hanem valamennyi enyingi embernek is sok élményt tartogat a műsor.

Tinódi néptánc Fotó: Az iskola

A következő rendezvényünk a hagyományos farsangi koncertjük lesz – persze a pandémia miatt ez sem hagyományos módon. Az iskola Hajdú Zoltán termében az osztályok külön-külön adják elő műsorszámaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában